Горещ шоколад с калуа и захарни бастунчета

Горещ шоколад с калуа и захарни бастунчета
ETHAN CALABRESE

Едно от най-приятните занимания през зимата и особено покрай празниците е да си направим вкусна напитка и да седнем вкъщи на топло, с книга в ръка или заобиколени от любимите хора. Днес ще ви предложим рецепта за горещ шоколад с калуа и захарни бастунчета:

Необходими продукти:

1/2 ч. мляко

1/2 ч. сметана

1 захарно бастунче

3 с. л. шоколад

1/4 ч. л. ванилия

50 мл калуа

бита сметана

натрошени захарни бастунчета, за украса

Начин на приготвяне:

В тенджера, на ниска температура, загрейте млякото и сметаната. Добавете заахрното бастунче и разбъркайте, докато се разтопи. 

Добавете шоколада и ванилията. 

Махнете от котлона, добавете калуата и изсипете в чаша. 

Украсете с бита сметана и натрошеното бастунче.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Доктор минава на визитация. В отделението по травматология му казват: -А ето тази блондинка постъпи вчера. -Какъв е проблема? -Счупен крак. -И как го е счупила. -Взела е гребло и е събирала листа в...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти