Луда надпревара... за грешната кариера

Може би не сте си на мястото

Луда надпревара... за грешната кариера

"Намери перфектната работа и тя вече няма да е работа", са казали великите хора и с право. Сигурни сме, че ако целенасочено сте отворили този материал, значи може би нещо в професионален аспект не е наред. Ако усещате, че нещо "куца" и често се питате дали сте избрали подходящата кариера, то ние ще се опитаме да ви улесним в откриване на истината.

 

Един час работя, два почивам?

На сила хубост не става, още повече що се отнася до професионалното развитие. Така, че ако често се разсейвате през работно време, правейки какви ли не ненужни действия, различни от работните задължения, то значи има проблем. Явно настоящата ви работа не е задоволителна, а работният ви ден преминава в отбиване на номера. Никой не желае такива служители, а рискът да ви хванат в "грях" и уволнят си е доста голям.

 

Никой не е роден научен, а вие нямате и намерението да се научите

Една от причините хората да обичат работата си е, че са добри в това, което вършат. Спринтьорите са добри на стадиона, защото тичат със скоростта на светлината, нали? Замислете се, дали вие сте успешен спринтьор, който се цели на далече или просто слаб играч, който тича на сила по пътеката на успеха?

 

"Какво работиш?" - най-омразният въпрос!

Когато разговаряте с нови познати предпочитате да разкажете за родословното си дърво, вместо за своята кариера. А на въпроса "С какво се занимаваш?" отговорът може да е "С танци", но не и "Със счетоводна работа". Е тогава защо наистина не смените професията си с нещо, близко до хобито, вместо да се изчервявате от срам, когато заговорите за работа.

 

Социалните мрежи са по-интересни?

Известно е, че хората обичат да бъдат заинтригувани, особено от клюки и зрелища. Социалните мрежи са основен "престъпник" що се отнася до отвличане на вниманието и забавяне на работния процес. За 10 минути може, но сигурни ли сте, че ако съберете времето прекарано там, то няма да надвиши няколко часа. Е, щом е така, значи май някой е объркал професията?

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay