Няколко секс мита - развенчани

Легенди за страстта

Едва ли това ще е първият списък с развенчани секс митове, който виждате, но в крайна сметка всеки има различна гледна точка и на нас би ни било интересно да чуем всяка една от тях. Може пък някъде из много изказани думи и предположения да се роди истината.

 

Ето ги и нашите митове и теориите, с които ги разбихме на пух и прах: 

 

Колкото по-голям, толкова по-добре

В общество, което измерва успеха в размери – голяма къща, голяма кола - хората започват да се страхуват, ако някои части от тялото им са несъразмерни с обикалящия ги свят. Не се страхувайте. Големината на някоя част от тялото не е обвързана с неговите функции. Женски гърди от всякакъв размер могат да имат кърма, всеки размер пенис може да има пикочни функции и да доставя удоволствие.

 

Множество оргазми в синхрон са добра секс предпоставка и цел

В противовес на повечето холивудски секс сцени, някои секс терапевти твърдят, че оргазмът не е награда за постижения. Комикът Реджи Мартин има добра дума за синхронните оргазми. Съвпадения. Сексът приключва, когато и двамата души са задоволени от него, което не значи задължително да са получили оргазъм... поне при жените е така. 

 

Спонтанният секс е върха

Понякога. Понякога това вярване се използва за прикриване на бягството от отговорно планиране на секс. В някои случаи планирането може да е единственият начин да се стигне до секс, особено с динамичния живот, който всички водим. Чувството на очакване през целият ден може да доведе до страхотни преживявания, когато най-сетне настъпи моментът. 

 

Сексуалните очаквания се базират на реалността

Никой никога не ни е казвал, че всъщност само 1% от населението наистина изглеждат като модели, или че сексът може да е неловък, объркан и странен. Очакванията, които не са в синхрон с реалността и разиграването на фантазии, може да бъдат разочароващи. На фантазиите не им пука за реалните части на тялото, хигиената на някои трудно достъпни места, истинската умора или контрацептивите. 

 

Секс = интимност

Сексът може да е много дълбоко емоционално преживяване, както може да бъде и чисто физически и механичен. Малко хора биха гледали на секса с проститутка като на нещо интимно, например, но сексът може да бъде и само един компонент от сложна мрежа от значения, чувства и реакции, които дефинират интимната връзка. Любов и отдаденост – те са лепилото, което държат една връзка стабилна, не похотта. 

 

Не може да забременеете, ако това е първият ви път, или го правите прави или под душа... и т.н.

Трябва да си много умен, за да победиш много години подобрения в механизма на забременяване. Няма магически ден или просто магия, която да гарантира един ден или начин, в който не се забременява. Само методи предписани от доктор или такива, на които пише "контрацептив" ви гарантират около 70-75% сигурност.  

 

Сексът приключва за хора на възраст...?

Възрастта засяга желанието за секс, мисли и активност, но това не значи, че желанието си е отишло завинаги в дадена възраст. Напълно възможно е да имате задоволителен сексуален живот дори, когато остареете. Хора, които са обичали секса като по-млади, обичат секса и след това.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти