Няколко стъпки към страхотната коса

Грижа за косата през зимата

Суровите условия на зимата като студ и вятър могат да бъдат жестоки към косата ви. Правят я твърда и податлива към сухота и наелектризираност. Победете сухата и хвърчаща коса само с няколко лесни стъпки и техники.

 

Манипулирайте

Нанасяйте балсам или спрей без отмиване в краищата на косата всеки път, след като сте се къпали, защото така космите стават по-гъвкави и лесни за разресване. След което срешете косата с гребен с широки зъби и внимателно я завийте в кърпа, без да я търкате. Ако е възможно избягвайте употребата на сешоар.

 

Шампоан – максимум през ден

Колкото по-рядко си миете косата с шампоан, толкова повече възможност давате на скалпа да се омазни естествено, което е супер за сухи коси. В дните, в които не я къпете с шампоан - изплакнете я обилно с вода, което е достатъчно да я поддържате чиста, а скалпа добре овлажнен.

 

Изгладете повърхността на косъма

Сухите и нащърбени косми отразяват светлината много слабо, което прави краищата податливи към зимната матовост. Завършете душа си с бързо изплакване със студена вода или студена струя от сешоара, накрая на сушенето. Търсете стилизиращи продукти, в чието съдържание пише: за придаване на допълнителен блясък. Когато ги нанасяте, избягвайте корените.

 

Памучни шапки!

Купувайте си само памучни шапки. Те генерират по-малко статично електричество от вълнените или полиакрилните. Винаги чакайте докато косата ви не е изсъхнала и изстинала напълно след сушенето, преди да сложите шапка, за да не загуби формата си.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Катаджия спира блондинка: -Госпожо в нарушение сте. Знака не го ли видяхте? Тук движението е само еднопосочно. -Е и к’во - сепнала се блондинката. – Аз да не би да карам в две посоки?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти