Пържените картофи са нещо любимо на много хора, но приготвянето им отнема доста време и определено не са подходящи за дните, в които нямаме много търпение да готвим. Но истината е, че има някои трикове, които могат да помогнат да направите пържени картофи много по-лесно. Просто ги нарежете на много тънко и изберете най-подходящите видове мазнина.
Колкото и да обичаме маслото, то не е най-добрият избор за пържене на картофи, тъй като изгаря много бързо при висока температура, която пък е необходима, за да станат картофите хрупкави.
Необходими продукти:
500 грама бейби картофи
1 с. л. олио
1 с. л. зехтин
1 супена лъжица пресен розмарин
1 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. чили
сол
черен пипер
Необходими продукти:
Нарежете картофите на тънки кръгчета. В голям тиган на средно висока температура загрейте маслата. Добавете картофите и подправете с розмарин, сол и черен пипер. Гответе, докато картофите станат златисти. Обърнете картофите и гответе до златисто и от другата страна, още 4 до 5 минути.
Поръсете с чесън на прах и чили на прах и продължете да готвите, като разбърквате от време на време, докато картофите омекнат, още около 2 минути. Сервирайте ги топли.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |