Печена тиква с лук и нахут

Ястие на фурна с несравними вкус и аромат

Необходими продукти за 4 порции:

800 г тиква цигулка
3 с. л. зехтин
1 глава чесън, необелен
4 глави червен лук, нарязан на четвъртини
4 стръка розмарин
1 ч. ч. сварен нахут или червен боб
1 ч. ч. чери домати, по желание
1 ч. л. кимион на зърна
2 с. л. тиквени семки, запечени
сол, черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Тиквата се нарязва на кубчета.
В загретия зехтин се слагат кимионът и чесънът, разделен на скилидки. Разбъркват се няколко секунди, докато станат ароматни.
В тава за печене се смесват тиквата, лукът и розмаринът. Подправят се със сол и пипер на вкус. Объркват се с ароматния зехтин и се пекат 20 мин., покрити с алуминиево фолио. Добавят се нахутът, чери доматите и кимионът, разбъркват се и се допича още 10 мин. на 200ºС. Поднася се, поръсено със запечените тиквени семки.

сп. Меню

4 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Катаджия спира блондинка: -Госпожо в нарушение сте. Знака не го ли видяхте? Тук движението е само еднопосочно. -Е и к’во - сепнала се блондинката. – Аз да не би да карам в две посоки?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти