Портрети с характер

Един млад талант, който илюстрира дяволски добре

Вечната Уитни
Вечната Уитни
1 ОТ 8 вижте всички снимки Теодор Лозанов

Теодор Лозанов е художник-илюстратор и е от най-талантливите, на които сме попадали напоследък. Чиста, но щастлива случайност бе запознанството ни с него и творбите му.

Открихме изненадваща прилика между неговите илюстрации и тези на шантавия гений аleXsandro Palombo. Приликата с действителни лица и събития в работата на Тео съвсем не е случайна. А умението, с което успява да пресъздаде образа на любимците на Холивуд или на талантите от родната сцена, само ни кара да се гордеем, че споделяме една народност.
Портрети с характерТеодор Лозанов
Теодор е роден във Велико Търново, но животът го отпраща в различни кътчета на България. Живее в Стара Загора, след това записва "Мода" във Варна, а сега се подвизава из София. Разказа ни, че по време на следването му се заражда и любовта към илюстрациите, и оттогава насам не престава да рисува. Учи и графичен дизайн, а вече е на финалната права, предстои му дипломиране.

Нямаше как да не го попитаме и най-баналния въпрос: дали може да се живее от изкуство. Той отговори позитивно. "Може да се живее от всичко, винаги има начини, трябва само да ги търсиш. Не мога да се похваля с невероятни печалби, но смятам че е по-важно да си щастлив от работата си. Парите идват, когато трябва."

Портрети с характерТеодор Лозанов

Според Теодор, артистите могат да се изявяват чрез работата си свободно, където и да са. По-важно е обаче дали някой има нужда от тяхната изява, а погледано от тази гледна точка, у нас предизвикателството е по-голямо от страните на Запад. Въпреки това, той прави опити да пробие и навън - в момента се за