Правила за езика на тялото по време на интервю, които няма да ви подведат

Правила за езика на тялото по време на интервю, които няма да ви подведат

Подготовката преди интервю за работа е задължителна. С достатъчно познания работата ви е в кърпа вързана. Въпреки това, неизвестно за мнозина, интервюиращите обръщат специално внимание на езика на тялото на кандидата по време на интервюто, което може да разкаже много за даден човек. 

Начинът, по който общувате и се представяте, играе основна роля в избора ви за спечелване на позицията. И за да ви помогнем да разберете динамиката на езика на тялото по време на интервюта, ето няколко съвета, които може да следвате при следващото си интервю.

Бъдете уверени в себе си

Бъдете уверени в себе си още при влизането във фирмата, където ще кандидатствате. Осъществявайте зрителен контакт не само с лицето, което ви интервюира, но и с другите, които са в стаята. Оставете трайно впечатление у хората, които са там. Никога не се знае кога човек  на важен пост в офиса ще ви забележи.

Не носете нищо ново

Това не е за да ви обезкуражи да носите чисто новите си обувки на важното интервю, но може да помислите да преосмислите решението си. Новите дрехи или аксесоари обикновено отнемат време, за да се почувствате комфортно с тях и ако носите нещо ново, има шанс да изглеждате тромави.

Позата ви

Както споменахме по-рано, начинът, по който се представяте, има голямо значение по време на интервюто. Позата ви специално разказва много за вашата личност. Например, ако сте срамежливи, ще имате отстъпваща поза, докато ако сте уверени, стойката ви ще бъде ангажирана, а раменете ще бъдат изправени. Прекаленото сковаване също може да бъде неудобно, винаги е по-добре да се раздвижите малко.

Позицията на ръцете

Естествено е да движите ръцете си, докато говорите. Макар да е известно, че тази практика е доста изразителна, понякога може да е твърде много да размахвате ръце твърде често. Ако сведете движенията до минимум и запазите неутрална стойка, нека и ръкомахането не бъде толкова интензивно.

Приключете интервюто със стил

Не изглеждайте унили, ако интервюто не е минало добре. Запазете силна и уверена персона дори докато излизате от стаята. Направете здраво ръкостискане с интервюиращия и му благодарете за възможността. Ако сте на дистанционно интервю, тогава се усмихнете и прекратете връзката.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay