Препоръчителен режим за грижа при акнетична кожа

Препоръчителен режим за грижа при акнетична кожа

Акнето е сред основните кожни проблеми и не засяга само тийнейджъри, но и  зрели хора. Генетиката е основната причина за появата на акне в 80% от случаите. Друг често срещан фактор е прекомерният растеж на бактерията Cutibacterium acnes, която присъства върху кожата. Типичните характеристики включват повишена секреция на себум, комедони и папули, които често водят  до образуване на белези.

На пазара има голям избор от продукти и е лесно да се объркаш. Pick N Dazzle представят иновативна марка за борба с акнето - BeMe, която с помощта на пробиотици от ново поколение, дава сигурен начин за справяне с този проблем.

Препоръчителен режим за грижа при акнетична кожа

Доказано е, че пробиотиците ускоряват производството на колаген и протеин и повишават поемането на кислород. Това означава по-бързо подновяване на клетките и заздравяване на кожата.

Иновативените продукти за грижа за кожата на BeMe съдържат добре познатия пробиотик Lactobacillus Bulgaricus (лактобацилус булгарикус) и действат върху микробиома по повърхността на кожата. Това са естествени антибиотици, които убиват микробите, предизвикващи акне и инфекции. Употребата на продукти с пробиотици помага за възстановяването, балансирането и защитата на кожата отвътре.

Лактобацилус булгарикус стимулира вътрешните процеси на детоксикация, което означава, че всъщност кара кожата да "се прочиства" от натрупаните в нея токсини.

Препоръчителен режим за грижа при акнетична кожа

Всеки знае, че е необходимо да поддържаме храносмилателната си система балансирана и пълна с полезни бактерии. Нашата кожа също е покрита с лоши и добри бактерии. Колкото по-добър е балансът на полезните бактерии по кожата, толкова по-силна ще бъде защитата й и толкова по-малко ще страдате от възпаления. Полезните бактерии отговарят за поддържането на баланса на рН и за по-еластичната и здрава кожа.

Пробиотиците спомагат за поддържането на по-ниски нива на рН, така че вредните бактерии да не могат да се задържат и да образуват колонии. Пробиотика лактобацилус булгарикус е известен със своите антисептично и антимикробно действие.

Препоръчителен режим за грижа при акнетична кожа:

1. Почистване

Препоръчителен режим за грижа при акнетична кожа

При акне, заложете на лек измивен продукт, който не дразни кожата на лицето. Силните продукти за намаляване на омазняването само ще раздразнят чувствителната акнеична кожа, за да избегнете този омагьосан кръг изберете нежен измивен гел като PURIFYING CLENSING GEL. Той ще намали излишните мазнини във времето и ще направи кожата Ви балансирана и подхранена.

2. Хидратация

Препоръчителен режим за грижа при акнетична кожа

Хидратацията също е важна стъпка в грижата за кожа склонна към акне. Заложете на овлажнители на водна основа, които хидратират кожата в дълбочина, без да оставят у Вас усещането, че тя е мазна. Такъв е и  SOOTHING AND REBALANCING MOISTURIZER. Поддържайте мазната кожа хидратирана. Колкото повече се дехидратира тя, толкова повече себум произвежда.

3. При поява на пъпки

Препоръчителен режим за грижа при акнетична кожа

Важно правило, което всички момичета, които имат акне, трябва да следват е да не стискат пъпките си. Вместо това изберете продукт, който да ги изсуши, за да избегнете нежелани белези. Когато изстискате една пъпка, не означава, че я избутвате нагоре и извън кожата, а е по- вероятно да я избутате надолу и по-навътре в пората и вероятността да се инфектира е по-голяма. CORRECT & COVER  със салицилова киселина ще ви помогне в борбата с досадните комедони. За да намалите риска от появата на такива, не забравяйте да свалите грима си преди лягане.

Препоръчителен режим за грижа при акнетична кожа

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay