Призванието на истинския мъж е да бъде баща!

Една кампания, която цели да популяризира ангажираността на бащата в грижите за детето

Бащата е неотменна фигура в живота на едно дете. Той играе ролята на наставник и учител, пример за подражание е в детските очи.

Научно доказано е, че един грижовен баща оказва положително влияние върху живота не само на малчугана и неговата майка, но с грижите, които полага, подобрява и своя собствен живот.

По-голямата ангажираност на бащата в света на детето влияе положително върху осигуряването на равенство между половете и предотвратяване на насилието над деца.

Призванието на истинския мъж е да бъде баща!MenCare

В света има около три и половина милиарда мъже, всеки различен посвоему. По данни на световни организации на приблизително четирима от всеки пет мъже им предстои да станат родители в даден етап от живота си, или вече са такива.

Призванието на истинския мъж е да бъде баща!MenCare

MenCare е глобална организация за подкрепа на бащинството, която се осъществява на територията на пет континента, в над 20 държави. Целта й е да насърчава все по-голямото участие на бащата в грижите и възпитанието на децата. А ангажирането на мъжете в този процес да бъде приемано като едно похвално и достойно начинание.

Призванието на истинския мъж е да бъде баща!MenCare

Производна на MenCare в България е организацията "Да бъдеш баща”. Тя е част от глобалната институция и в центъра й стоят нуждите на детето. Цели да фокусира вниманието на обществото върху значението на бащината роля и нейното влияние върху развитието на детето.

Призванието на истинския мъж е да бъде баща!MenCare

Сред основните задачи на националната кампания е да бъде предизвикан обществен дебат за "мъжката” и "женската” роля в отглеждането, възпитанието и образованието на децата. Освен това тя се стреми да предоставя полезна информация относно особеностите в развитието на детското поведение и психика.

Призванието на истинския мъж е да бъде баща!MenCare

"Да бъдеш баща” провежда обучения и дава шанс на всеки гражданин, който споделя принципите на кампанията, да бъде част от една общност с еднакви интереси и мисия. Всеки желаещ може да се включи като доброволец и да участва например в организацията на различни събития.

Призванието на истинския мъж е да бъде баща!MenCare

В рекламния клип на кампания се набляга върху това какво в действителност означава да бъдеш баща. Вижте въздействащото клипче.Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!
12 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Преди Коледа две блондинки отишли в гората. Ще търсят елха за празника. Търсили, търсили. Обикаляли, обикаляли. Накрая грохнали от умора. Едната блондинка казала: -Виж какво, муцка. Омръзна ми да...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти