Как да съхранявате есенните плодове и зеленчуци, за да издържат повече време

Научете правилния начин за съхранение на есенните продукти

Есенните храни са толкова вкусни, че чак можем да се радваме, че лятото е свършило. Но за да се насладим максимално на вкусните плодове и зеленчуци, трябва да знаем как да ги съхраняваме правилно. Тези съвети ще ви позволят да се наслаждавате на свежите плодове и зеленчуци по-дълго време, преди да е дошла зимата и да бъдат заместени от топло какао.

  1. Ябълки

    Срок на годност: Ябълките могат да издържат от 4 седмици до няколко месеца, в зависимост от съхранението им.

    Съхранение: Съхранявайте ябълките в чекмеджетата на хладилника. По-високата влажност им се отразява добре, така че ако не можете да регулирате влажността на хладилника, подложете влажна кърпа под тях. Ако има презрели или изгнили ябълки, ги отделете, защото ще развалят и останалите.

  2. Тиква

    Срок на годност: Тиквите издържат от 1 до 3 месеца, при правилно съхранение.

    Съхранение: Поставете тиквите на студено, тъмно и сухо място. Не поставяйте тиквите върху циментова под, защото така ще изгният. Сложете парче шперплат или картон под тях.

  3. Круши

    Срок на годност: 5 дни след узряването

    Съхранение: Крушите не узряват докато са на дървото. Трябва да ги оставите на стайна температура, за да узреят и да станат готови за ядене. След като узреят, можете да ги съхраните в хладилника за 5 дни.

  4. Смокини

    Срок на годност: Около 5 дни

    Съхранение: Съхранявайте смокините в хладилника, поставени върху хартия или в пластмасова чиния.

  5. Картофи

    Срок на годност: 2 седмици

    Съхранение: Картофите трябва да се съхраняват на хладно, тъмно и сухо място, извън хладилника. Не трябва да се съхраняват близо до лук, защото ще се развалят.

  6. Грозде

    Срок на годност: До 3 седмици

    Съхранение: Отстранете всички развалени и изгнили зрънца от грозда. След това го поставете в найлонова торбичка и пробийте няколко дупки на нея. Сложете го в хладилника, на разстояние от храни със силна миризма.

  7. Лук

    Срок на годност: 1 месец

    Съхранение: На студено, сухо и проветриво място, извън хладилника.

  8. Брюкселско зеле

    Срок на годност: От 3 до 5 дни

    Съхранение: В найлонова торбичка, в хладилника. Можете да направите няколко отвора за проветрение.

  9. Карфиол

    Срок на годност: От 4 до 7 дни

    Съхранение: В найлонова торбичка, в хладилника. Можете да направите няколко отвора за проветрение. Поставете и парче хартия в торбичката, за да абсорбира влагата.

  10. Цвекло

    Срок на годност: От 2 до 3 седмици

    Съхранение: Цвеклото се съхранява в найлонова торбичка, в хладилника.

  11. Броколи

    Срок на годност: 2-3 дни

    Съхранение: В хладилника, в хартиени торбички.

  12. Зеле

    Срок на годност: 3 седмици- 2 месеца

    Съхранение: Сложете зелето в найлонова торбичка и го поставете в хладилника.

  13. Моркови

    Срок на годност: 4-5 седмици

    Съхранение: Морковите се съхраняват потопени във вода, в хладилника. Трябва да сменяте водата всеки ден. Другият вариант е да ги увиете във влажни кърпи и да ги сложите в найлонови торбички.

  14. Нар

    Срок на годност: До 3 месеца

    Съхранение: Съхранявайте наровете в хладилника, в плътно затворен плик или кутия.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на компютърен специалист. Има проблем с компютъра си. - Ало! Имам проблем с компютъра. Пише ми на монитора, че не ми разпознава принтера. -И Вие какво направихте? Ами обърнах...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти