Една от многото храни, които не трябва да охлаждате, е лукът. Ако съхранявате лука в хладилника, вероятно ще се изумите от това, което ще прочетете. Истината е, че изобщо не си правите услуга като охлаждате лука. По-добре го дръжте далече от хладилника. Ако съхранявате лука извън хладилника и го държите на хладно и сухо място, може да удължите срока на годност с до 30 дни. Когато лукът се охлажда, нишестето може да се превърне в захар по-бързо и да стане мек и влажен. Плюс това, вероятно сте забелязали, че когато държите лука в хладилника до други съставки като билки и зеленчуци, всичко добива миризмата на лук.
Какво ще кажете за съхраняването на половин глава лук? Дилема, която възниква, когато се налага да използваме само половин глава лук и трябва по някакъв начин да съхраним останалата. Методът е сходен: избягвайте хладилника, обвийте лука в някаква найлонова торбичка и го оставете на хладно и тъмно място.
Вече знаете какъв е правилния начин да съхранявате лука.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 1 |