Храните, които преборват умората

14.04.2013 | 10:12 по статията работи: Станислава Добрева
Ако дори в почивния неделен ден се чувствате изморени, може би добрата стара пролетна умора е достигнала и до вас. Не посягайте към кафето, обаче. Заедно с колегите от Sportuvai.bg сме ви приготвили подробно меню с енергизиращи храни, които ще...

Продукти за пролетно пречистване на организма

08.03.2013 | 10:04 по статията работи: Гергана Няголова
Редом с по-дългите слънчеви дни пролетта носи и куп "странични ефекти”, които ни пречат да ѝ се насладим пълноценно. Умората, хремата и алергиите са само част от неразположенията, с които топлото време заплашва човешкия организъм.Не е обаче...

Какво да хапваме за бели зъби?

06.03.2013 | 12:45 по статията работи: Марина Янева
Напоследък все по-често си говорим за усмивката и начините, по които можем да поддържаме зъбите си бели и здрави. От Kulinar.bg разбрахме, че един от тях е да се храним здравословно. Ето защо събрахме на едно място храните, които съвсем естествено...

Вкусни храни с полезно действие

05.03.2013 | 09:40 по статията работи: Марина Янева
"Човек е това, което яде." Това гласи една мъдрост, която все повече забравяме да си повтаряме, забързани в ежедневието си. Изключително важно е да внимаваме какво консумираме. Когато хапваме, водеща трябва да бъде мисълта, че храната е нашето...

Безвредни оцветители за десерти

03.03.2013 | 10:09 по статията работи: Марина Янева
Освен полезни за здравето, плодовете, зеленчуците и билките са чудесно средство за забавление. Ако искате да придадете закачлив и весел вид на храната, можете да използвате естествените оцветители в някои растения. За разлика от химичните...

Чудният плод на име физалис

28.02.2013 | 14:17 по статията работи: Деси Николова  18
Днешният герой в кулинарната ни рубрика има различни имена по света. Можете да чуете да се обръщат към него с "домат в обвивка", "мексикански домат", "еврейско грозде", "цариградскo грозде", "китайски фенер", "земна череша"... Намесихме толкова...

Какво (не) знаехте за годжи бери?

25.02.2013 | 11:52 по статията работи: Невяна Бойчева
Напоследък става все по-модерно да се консумират храни, които не са ни по джоба и 1/3 от приятелите ни не са чували никога през живота си. Пестим пари, за да се сдобием с онова толкова полезно годжи бери, което ще ни помогне да доживеем до преклонна...

Любими лакомства от близкото минало

12.02.2013 | 16:35 по статията работи: Деси Николова  86
Кой каквото ще да говори за социализма и постсоциализма - все пак, за нас това си бяха времената на нашето детство. И независимо от всичко, винаги ще изпитваме носталгия по тях. А сега се пригответе устата ви да се напълни със слюнка, тъй като ще ви...

14 неподозирани свойства на куркумата

08.02.2013 | 15:05 по статията работи: Марина Янева
Понякога и малките неща крият своите големи тайни - чудно действие или неподозирани свойства. С помощта на колегите от Kulinar.bg разбрахме кои са конкретните ползи от екзотичната подправка куркума. Както и как да я включим в храненето.Може би сте...

Портокали, мандарини и техните роднини

09.01.2013 | 16:55 по статията работи: Марина Янева
През зимата сме склонни да ядем по много, и то не особено полезни храни. Този сезон обаче съвпада с периода от годината, в който се движим минимално, а последствията върху нашата фигура от похапването и застояването хич не са приятни.Ясно е, че...

Колко ще ни струва трапезата за Бъдни вечер?

24.12.2012 | 11:57 по статията работи: Деси Николова
Едно от най-големите притеснения, свързани с коледно-новогодишните празници, е опасението, че няма да ни стигнат парите за всички необходими ястия и подаръци. Особено, ако не сме взели т.нар. "13-а заплата". Хубавото е, че поне що се отнася до Бъдни...

Перфектното тесто за пица

13.11.2012 | 14:37 по статията работи: Елена Кирилова
Свикнали сме да свързваме пицата с вкуснотиите, които слагаме върху нея – като започнем от шунката и завършим със сочните доматки. Често обаче забравяме, че основата на пицата е не по-малко важна за успеха на крайния кулинарен продукт. По...

Неща, които не трябва да слагаме в хладилника

19.10.2012 | 11:11 по статията работи: Живка Русанова
Редовно пълним хладилниците със съвсем излишни неща - било то от прекомерна предпазливост, или защото няма къде другаде да ги слагаме. Някои продукти обаче не се нуждаят от съхранение на хладно, ниската температура може дори да им навреди. Ето...

Хапнете и се усмихнете!

29.08.2012 | 11:12 по статията работи: Марина Янева
Свикнали сме да обвиняваме за променливото си и нелогично настроение всякакви външни фактори. Лошото време, стреса на работа, конфликтите у дома и всички други неудобни за нас ситуации, за които се сетите. Улисани в караници и сърдене забравяме, че...

5 суперздравословни храни

12.08.2012 | 09:20 по статията работи: Марина Янева
Като оставим настрана модерния аспект на здравословното хранене, качествените продукти са всъщност израз на себеуважение. Човек е това, което яде. Консумацията на пресни плодове или зеленчуци и пълнозърнести продукти и изключването от менюто на...

Пестил като подправка

08.08.2012 | 15:03 по статията работи: Марина Янева
Във всяка кухня има десетки шишенца и пликчета с най-различни подправки. Доколко е ясен техният произход? Какво всъщност слагаме в ястията си? Няма как да дадем отговори на тези въпроси, защото все по-трудно се проследява произхода на тубичка кетчуп...

Лечебните свойства на парченце сирене

26.07.2012 | 10:35 по статията работи: Станислава Добрева
От малки знаем, че млечните продукти осигуряват калции на организма и правят костите и зъбите ни по-здрави.Оказва се обаче, че вкусните храни имат още полезни свойства.От DailyMail научаваме, че две парченца сирене дневно са достатъчни, за да се...

Изчерпателно за миризливите сирена

26.06.2012 | 11:39 по статията работи: Веселина Маринова
"Във Франция има повече сирена, отколкото дни в годината – с всякаква консистенция, от ронливо до почти течно; с всякакъв вкус, от остро като бръснач до кадифената мекота на сметаната; сирена от крави, кози, овце; сирена, подправени с ароматни...

Билката за девет сили

18.06.2012 | 16:02 по статията работи: Марина Янева
Народното име на растението "девесил" отразява неговите лечебни и хранителни качества. Според едно поверие, приет вътрешно, девесилът дава на човека девет сили. В някои краища на България го наричат още лющян или селим. Като храна и лекарство той е...
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
Блондинка се хвали на приятелката си: -Днес си купих специална поилка за морските ми свинчета. Представяш ли си? Там има едно копче, като го натиснеш и пуска вода в купичката. -Е те, морските...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...