Не за пръв път ви предлагаме рецепта за пълнени тиквички. Топлите месеци по принцип ни предразполагат да похапваме по-леки храни. И тъй като жегите все още ни мъчат и не искаме да претоварвате организма си с тежки ястия, сме ви подготвили една лесна рецепта за лека вечеря.
Тиквичките играят главна роля в нея. Това е веганска рецепта, която само с добавяне на моцарела, домашно прясно козе сирене или парченце кашкавал, моментално се превръща в своя вегетарианска версия.
Пълнените тиквички без животински продукти са подходящи за хора, които имат алергия към млякото или лактозна непоносимост, но също така е изключително подходяща и за хора с глутенова нетолерантност.
Необходими продукти за 4 порции:
3 броя средно големи тиквички или 6 броя малки (около 1 килограм)
250 грама гъби
1 чаена чаша киноа (накиснете киноата в студена вода за около 1 час)
1 морков
1 червена чушка
1 връзка пресен лук
2 скилидки чесън
1 връзка копър
2 супени лъжици зехтин или 1 супена лъжица кокосово масло
1 кафена чаша бяло вино
черен пипер
червен пипер
куркума
джинджифил
хималайска сол
Начинът на приготвяне на пълнените тиквички ще научите във fitwell.bg!
15 | 10 |