Най-странните брачни обичаи по света (част II)

Силно ще ви изненадат!

Вече ви поднесохме първата порция от най-странните брачни обичаи по света. Сега е време за още една интересна доза от нестандартни сватбени традиции в различни страни - Нигерия, Гърция, Пуерто Рико и други.

Ще видите както африкански обичаи, така и традиции, присъщи на европейски страни, и дори на съседна Гърция.

Представяме ви втората част от най-странните брачни обичаи по света:

13. Никакво излизане извън дома
Това е условието, което носи късмет на младоженците на остров Борнео, Югоизточна Азия. Те не трябва да напускат дома си по време на сватбения ден. Забранено им е дори да ходят до тоалетна.

14. Сълзи, сълзи и пак сълзи
В една от провинциите на Китай булката трябва да плаче всеки ден по един час в продължение на цял месец преди сватбата. Много от жените, които живеят с нея, са окуражавани също да си поплакват през този период.

15. Ухажорски танц

Най-странните брачни обичаи по света (част II)Thinkstock/Guliver

В Нигерия мъжете се обличат в специални одежди и правят артистични изпълнения за потенциалните си партньорки. Накрая жените избират мъжа, който ги е впечатлил най-много. 

16. Малко по-различен първи сватбен танц 
По време на сватбата, в някои части на Гърция, младоженците изпълняват първия си танц, а през това време гостите пъхат пари по дрехите им. 

17. Булка - кукла

Най-странните брачни обичаи по света (част II)Nadja Robot

В Пуерто Рико по време на сватбата на масата се поставя кукла, облечена като булката. Куклата се обгражда с подаръци. Накрая на тържеството гостите получават дрънкулките като знак на благодарност за уважението, което оказват с присъствието си.

18. Да прескочим метлата
Тази традиция идва от Америка още от времето на робството. Тогава чернокожите младоженци скачали над метла, за да символизират поемането напред в живота си. Някои двойки още изпълняват обичая.

19. Състезания с жени

Най-странните брачни обичаи по света (част II)Visit Lakeland

Всяка година във Финландия се провежда състезание по носене на жени. Подобно е на състезанието с препятствия, но мъжът трябва да носи приятелката/съпругата си на гръб.

20. Рисуване с къна
Разказвали сме ви за Хена изкустовото. Голяма част от арабските, африканските и индийските жени се изрисуват преди сватбата, за да бъдат нежни и елегантни.

21. Ухажване като при птиците

Най-странните брачни обичаи по света (част II)Mark Robinson

Мъжките представители на племе от Нова Гвинея боядисват телата си и се окачат с пера. Целта е да наподобят партньорските ритуали на птиците.

22. Пророчески хляб
В Армения жените хапват парче традиционен осолен хляб, за да предизвикат пророчески сън. Мъжът, който им даде вода в този сън, е този, за когото трябва да се омъжат.

23. Бой с риба

Най-странните брачни обичаи по света (част II)Michael Kwok

В Южна Корея, според традициите, краката на младоженеца трябва да бъдат удряни с пръчки и риба в нощта преди сватбата. Това трябва да докаже силата на характера му.

24. Ако младоженците са твърде млади за женитба...
В Шотландия има специално място, където се венчават двойки, които са твърде млади, за да се оженят в Англия. Около 5 000 двойки сключват брак по този начин всяка година.

За още любопитни статии, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Чини ми се, всички съдбоносни предели в човешкия живот са все така коварно неразличими. Човек...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти