Странните традиции в различните държави

Странните традиции в различните държави
Instagram

В света има 195 държави. Можете да си представите колко много различни традиции има. Има традиции, които се спазват от много народи, но има и такива, които трудно можем да приемем и разберем. Ето няколко странни традиции от различни държави:

1. На коя седалка се возите в таксито?

Ако вземете такси в Австралия, по-добре седнете на предната седалка. Шофьорът може да се обиди, ако седнете на задната седалка. А в САЩ е обратното, по-добре е да седнете на задната седалка, тъй като личното пространство е важно за американците.

2. Плач преди сватбата в Китай

Докато булките обикновено се подготвят за сватбата си, избирайки рокля, фотограф и ресторант, хората от Туджиа в Китай имат специална сватбена традиция. През месеца преди сватбата булката трябва да плаче всяка вечер за един час. Нейната майка, баба, сестри и лели трябва да се присъединят към нея с течение на времето. Докато плачат, те слушат специална песен. Също така булката трябва да плаче на самата сватба, в противен случай тя ще стане за смях.

3. Хвърляне на канела върху необвързаните хора в Дания

Ако сте необвързани, когато навършите 25 години в Дания, ще бъдете заляти с канела. Ако на 30 все още нямате партньор, ще бъдете обсипани с пипер.

4. 2 рождени дни в Испания

Хората празнуват рождения си ден и именния си ден в Испания. Испанците получават имената си в чест на светиите и затова този ден е много важен за тях. Те се събират със семейството си за празненство. Те могат да канят гости и понякога се подаряват подаръци на този празник. Мнозина смятат, че именният им ден е вторият им рожден ден.

5. Маймунски фестивал на шведска маса в Тайланд

Това е ежегоден фестивал, на който маймуните се хранят с плодове и зеленчуци. Има хиляди маймуни на мястото, където се провежда празника. Те свободно скачат на маси, пълни с храна и напитки, и избират каквото си искат.

6. 2 чифта пантофи в Япония

Японците са известни със страстта си към чистотата. Така че те имат различни видове чехли. Един чифт се използва за разходка из къщата. А друг чифт е за тоалетната, тъй като нейният под се смята за мръсен. Ето защо е лошо да носите чехлите за баня в къщата и обратно.

7. Чукане на дърво в Русия

В Русия хората плюят 3 пъти зад лявото си рамо, за да изгонят всички зли сили. След това чукат 3 пъти на нещо дървено.

8. Знакът за "Ок" в Бразилия е табу

По-добре е да не се използва знакът за ОК в Бразилия. Той се счита за обиден и вулгарен. Той може да има същото значение като жеста на показване на средния пръст.

9. Не искайте сол в Египет

Ако вечеряте в Египет, по-добре е да не питате за сол. Това може да обиди домакините.

10. Не докосвайте главите и косите на хората в Тайланд

Докосването до главата на човек се счита за обидно в Тайланд. Главата е свещена за тайландците и всяко докосване е нежелано. Всъщност трябва да се извините, ако случайно докоснете нечия глава или коса.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти