Рецепта за най-вкусното парфе

Рецепта за най-вкусното парфе
LUCY SCHAEFFER

Когато сте в настроение за сладка закуска, но не ви се ядат тежките палачинки или гофрети, опитайте това вкусно парфе. Рецептата е за 2 порции, за да споделите закуската с любимия човек. 

Необходими продукти:

2 ч. пресни или замразени боровинки

1/4 ч. вода

1/4 ч. захар

щипка сол

2 ч. л. прясно изстискан лимонов сок

1 1/3 ч. кисело мляко

1/2 ч. гранола

Начин на приготвяне:

Сложете боровинките, водата, захарта и солта в тиган. Сложете на котлона, на средна температура и гответе около 10 минути, като разбърквате често. След това свалете тигана от котлона, добавете лимоновия сок, разбъркайте и оставете настрана, за да истине, отново за около 10 минути. 

Сглобете парфето:

Сложете 1/3 чаша кисело мляко на дъното на 2 чаши или купички. След това слой от 1/4 от боровинките. Сложете гранолата, останалото кисело мляко и завършете с останалите боровинки. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти