Рецепта за пържена бамя

Рецепта за пържена бамя
TARA DONNE

Пържената бамя е най-добрият начин да се насладите на този зеленчук. Приготвена по този начин, бамята има вкусна хрупкава коричка. 

Необходими продукти:

1 1/2 ч. брашно

3/4 ч. царевично брашно

2 ч. л. сол

1/2 ч. л. чесън на прах

1/2 ч. л. червен пипер

1/2 ч. л. черен пипер

1 1/4 ч. мътеница

400 грама бамя, с отстранении стъбла и нарязана на кръгчета

олио, за пържене 

Начин на приготвяне:

Отрежете едно парче хартия за печене и сложете кухненска хартия върху нея. 

В голяма купа смесете брашното, царевичното брашно, солта, чесъна на прах, червения пипер и черния пипер. 

Изсипете мътеницата в средно голяма купа. 

Сложете част от бамята в мътеницата, трябва да се покрие добре, след това я прехвърлете в сместа с брашното. 

Повторете с останалата част. 

Загрейте олио в дълбок тиган. Добавете част от бамята и пържете около 8-10 минути, като разбърквате от време на време. Извадете готовата бамя върху приготвената хартия. Повторете с останалата част. 

Добър апетит!

Рецепта за пържена бамя TARA DONNE

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се прибира вкъщи: -Скъпи, ще останеш много доволен, като ти кажа нещо. Днес 3 пъти минах на червено и никой не ме спря и не ме глоби. Със спестените парички си купих 3 нови шапки.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти