Реших да спя само по два часа на ден. Ето какво се случи

Реших да спя само по два часа на ден. Ето какво се случи
Pexels

"Знам колко ценно е времето. Аз съм един от онези хора, които имат режим "Трябва ми повече време". Това ми се случва най-вече, защото обичам да приемам нови проекти, преди да завърша старите. Натрупвам много работа и всяка секунда става все по-ценна. Иска ми се да има повече от 24 часа в деня. И тъй като не мога да променя това, реших сам да създам това допълнително време. Как? Като прекарвам само 2 часа на ден в сън.

Ето и какви бяха резултатите:

Понеделник:

Реших да започна експеримента си в началото на седмицата. Както се казва, понеделник е добър за започване на нови неща и прилагане на нови правила по отношение на дневния Ви режим. Разбих 2-часовия си сън в 20-минутни дрямки. Първите резултати бързо се проявиха.

Мислех, че непрекъснато ще се прозявам и ще търся кафе. Но всъщност беше точно обратното. Бях фокусиран, заспивах и се събуждах след дрямката без никакви проблеми и се чувствах отпочинал.

Вторник:

Ситуацията започна да се променя на втория ден. Моята производителност не беше толкова висока. Не исках да работя, само чаках да дойде време за нова дрямка и затова изпълних само част от редовните си задължения.

Но мозъкът ми все още работеше бързо. Прекарвах по-малко време в изучаване на нова информация и намирах  интересни решения на всеки 5 минути. След това не знаех какво да очаквам.

Сряда:

Състоянието ми не се промени в този ден. Бях като зомби и светът около мен престана да ми носи радост. И нямаше да знам какво да правя, ако нямаше една положителна промяна. Моята производителност стана по-висока. Най-накрая имах онези допълнителни часове, за които мечтаех. Успях да завърша всичките си проекти и дори имах идеи за нови.

Въпреки факта, че успях да направя всичко това, не почувствах радост или облекчение. По-точно, не усетих нищо. Моето емоционално състояние беше далеч от добро, което се отрази на комуникацията ми с хората. Не исках да виждам, да се срещам или да говоря с никого, дори и само за няколко минути.

Четвъртък:

През този ден имаше повратна точка. Тялото ми беше свикнало с новия режим и се чувствах добре. Дори новата ми рутина ме направи щастлив.

Вече не прекарвах време в празни мисли какво да правя, а напротив, организирах нов график. Определих време за четене, медитация, изпълнение на определени задължения, обучение и други дейности. Чувствах се жив, но малкото, но постоянна умора все още ме сриваше.

Петък:

През този ден изобщо не изпитвах радост. Бях депресиран и усетих, че всичко се е превърнало в монотонен цикъл. Струваше ми се, че губя ума си. Когато погледнах в огледала видях изтощен човек с големи торбички под очите и сивкава кожа.

Плюс това, моята производителност спадна. По време на експеримента определено направих повече, отколкото през последните няколко седмици, но беше скучно и механично. Вече не бях доволен от това, което обичах да правя преди. Както разбирате, този ден беше труден за мен. И аз, разбира се, започнах да мисля, че експериментът ми не е толкова добра идея. В един момент имах желанието да се предам, но все пак продължих.

Събота:

В почивния ден реших да се отпусна. А по-късно разбрах, че това е лоша идея. Успях да направя много: Ходих в парка, карах велосипед и отидох на концерт. Без работа имах много свободно време. Времето започна да минава толкова бавно, че станах по-сънлив.

Но имаше едно интересно нещо. Срещнах се с моите приятели, които ме попитаха защо правя това. И тогава внезапно осъзнах, че не знам как да отговоря. В края на краищата вече бях изпълнил всичките си задачи за работата, поради което исках допълнително време. Поради тази причина можех да спра експеримента в петък, но исках да стигна до края.

Неделя:

В неделя провалих експеримента си и благодарение на алармата, която не работеше, спах 12 часа. Спах добре, почувствах се отпочинал, светът около мен вече не беше сиво петно. Отново бях жив и това беше невероятно чувство. Бях готов да се наслаждавам на живота, на себе си и на света.

Заключение:

Спомняйки си тези 6 дни, не мога да кажа, че този експеримент беше ужасен. Въпреки че резултатите бяха спорни. На пръв поглед всичко беше страхотно и за 5 дни изпълних месечния си план. Но бях толкова уморен и изтощен, че това се отрази на качеството на работата. И трябваше да повторя много от задачите.

А що се отнася до моето здраве и външен вид, тук имах разочароващи резултати. Започнах да изглеждам много по-зле и по-възрастен от реалната си възраст. Въпреки редовните тренировки, качих килограми. И някъде около средата на експеримента започнаха ужасни главоболия. Но всичко се върна към нормалното, след като експериментът свърши."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти