СОЦМУЗ: нов живот за ретро плакатите от социализма

Соц-дизайнът във визуален музей

СОЦМУЗ: нов живот за ретро плакатите от социализма
1 ОТ 3 вижте всички снимки http://socmus.com/

Визуалният музей на социализма, наречен СОЦМУЗ, е проект на фотографа Никола Михов и архитектите Мартин Ангелов и Валери Гюров. В него са представени различни творби в областа на българския графичен дизайн от времето на социализма.

 

СОЦМУЗ е съсредоточен изцяло върху дизайна и художествената стойност на творбите, и не залага по никакъв начин на политическия им контекст. Във визуалната галерия можем да видим отделни категории, подредени според съдържанието: филмов, театрален и политически плакат, запазен знак, филателна графика, както и илюстрации на грамофонни плочи и детски книжки. Представени са работите на именити художници, сред които Асен Старейшински, Огнян Фунев, Стефан Кънчев и много други.

 

Колекцията може да бъде разгледана на сайта на СОЦМУЗ. Там тя ще бъде обновявана периодично, а самият блог на музея ще представя автори, творили между 1944 и 1989 г., както и други тематични проекти.

 

Представянето на СОЦМУЗ се състоя на 13 юни на открито пред Централна минерална баня. Там под звуците на ритмична музика и свеж въздух се удивихме на безкрайния български талант. Такъв е съществувал и сигурни сме - ще продължи да съществува.

 

 

11 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти