10 странни правила, които бременните британски принцеси трябва да спазват

Бременността предполага да се придържате към определени правила, като да не консумирате алкохол, кафе и дори да не спите по гръб. Но ако сте женени за британски владетел, ще трябва да кажете "не" на много повече неща.

Ето какво е забранено на бременните британски принцеси:

1. Забранено е разкриването на пола на бебето

Съвременните бъдещи майки избират интересни начини да разкрият пола на бебето си и дори в повечето случаи споделят това в интернет. На Кейт Мидълтън обаче е било забранено да говори за това. Според правилата, полът на бебето не трябва да бъде разкриван, докато не се роди. Кралската пресслужба е опълномощена да разкрие пола на детето веднага след като се роди.

2. Забранено е да приемат подаръци

Днес списъците с желания за сватба и рожден ден са доста популярни във Великобритания. Човекът, който има празник, пише списък с нещата, от които се нуждае, и го изпраща на гостите си, които избират едно нещо от списъка и го подаряват по-късно. Бъдещите родители, например, могат да пожелаят пелени, количка или бебешки дрехи - неща, които ще им помогнат да намалят разходите си. Въпреки това беше строго забранено на Кейт Мидълтън да направи този вид списък или да приеме подаръци за бъдещото новородено. 

3. Забранено е да шофират

Според статистиката, рискът от автомобилна катастрофа се увеличава с 42% през второто тримесечие на бременността. Това е свързано с повишената умора на тялото, внезапните главоболия и загубата на съзнание. Ето защо, за да се предпазят бъдещата майка и бебето от злополука, на бременните британски принцеси е забранено да шофират. Те могат да използват личен шофьор по всяко време, така че това не е голям проблем.

4. Забранено е да бъдат в лошо настроение

Представителите на кралското семейство винаги трябва да бъдат в добро настроение. Те винаги трябва да са любезни и да се усмихват. 

5. Храненето на публично място също е забранено

Има една абсурдна теория, че може да се предскаже полът на бебето според вкусовите предпочитания на майката. Ако на жената й се яде сладко, ще има момиче, а ако предпочита солена храна- момче. Поради тази причина на Кейт й е било забранено да се храни на обществени места.

6. "Отпуската" по майчинство е до 5 месеца

Кейт Мидълтън започна да се появява на официалните събития веднага след раждането, но ако херцогинята реши, че не иска да го прави, има правото да си стои вкъщи до 5 месеца след раждането. След това трябва да се завърне към задълженията си. 

7. Забранено е да се купуват бебешки дрехи от обикновените магазини

И отново причината за това е да не се разкрива пола на бебето. Папараците може да направят някоя снимка на бебешките дрехи и ако те са в специфичен цвят може полът на бебето да бъде разкрит. Поради тази причина има хора, които отговарят за закупуването на дрехи за майката и бебето.

8. Забранено е да носят дрехи, с които коремът им е на показ

Бъдещите майки в кралското семейство трябва да носят дрехи, които прикриват корема им. Тази забрана е с цел да се избегнат заглавията по вестниците в ранна бременност. 

9. Забранено е да се обявява датата на раждане 

Кралският дворец обявява само месеца, в който ще се роди наследникът, но самата дата се пази в строга тайна. Най-често тази новина се публикува от кралската пресслужба, когато майката е в 10-та до 12-та седмица от бременността си.

10. Забранено е да се качват снимки на бебето в интернет

Много млади майки публикуват снимки на своите бебчета, но това няма как да се случи, ако сте част от кралското семейство. На членовете на кралското семейство е забранено да имат профили в социалните мрежи. Снимки на бебетата се публикуват единствено от официалния профил на кралското семейство в Twiiter.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти