5 знаменитости говорят за битката си с депресията

Приблизително 9,6 процента от женското население има депресивно разстройство. Не много от нас са готови да разкажат за психическото си състояние. Но някои знаменитости решиха да споделят своя път към здравословния живот, за да могат другите да усетят, че не са сами и че винаги има светлина в края на тунела.

1. Бела Хадид

Много дълго време Бела трябвало да води тежка битка с депресия и безпокойство и ѝ било трудно да говори за това. Тя споделя: "В продължение на 3 години, докато работех, всяка сутрин се събуждах истерична, разплакана, сама. Не исках да го показвам на никого. Ходех на работа, плачех на обяд в малката си зелена стая."

Сега осъзнава, че по това време е била маниакална. Никой от близкото ѝ обкръжение не можел да разбере защо плаче.

Хадид ходела на терапия за борба с депресията и важна стъпка било да разкрие това пред хората. Тя обяснява, че понякога просто трябва да чуе "Обичам те, до теб съм", за да се почувства добре.

Моделът казва, че всичко, от което се нуждаете, е време и да останете насаме със себе си, за да разберете своите травми и проблеми: "Но искам да знаете, че винаги има светлина в края на тунела". 

2. Лейди Гага

Никога не знаеш цената на това да станеш суперзвезда. Понякога трябва да пожертвате много, за да успеете. Лейди Гага споделя, че дълго време не можела да приеме коя е. Тя се събуждала сутрин и не можела да повярва, че е Лейди Гага.

Тогава поп звездата изпаднала в депресия. "Изобретих себе си, Лейди Гага – организирах живота си така, че да бъде израз на моята болка. Ето как преодолях депресията си, като създадох някой, когото чувствах, че е по-силен от мен." 

Лейди Гага казва, че трябва да спрете да правите неща, които не ви носят радост. След като го направите, всичко си идва на мястото. 

3. Кара Делевин

Делевин казва, че психическите ѝ проблеми са започнали в резултат на проблемите ѝ в класната стая. Тя не можела да приеме, че може да се провали в нещо: "Не се чувствах сякаш някога съм била достатъчно добра. Фактът, че не можех да се справя толкова добре, колкото другите хора, ме накара да се мразя."

Тази психологическа нагласа се била настанила в психиката ѝ от доста време. Усещала нещо тъмно в себе си, но не можела да разбере какъв е проблемът. Неразрешената травма я подтикнала съм нездравословен начин на живот и лоши навици.

Сега тя се опитва да постави себе си на първо място. Тя се опитва да живее за момента и е много внимателна при избора си на работни ангажименти: "Работата е изключително важна, но работата е второстепенна, защото моята самостоятелна работа е най-важното нещо."

4. Деми Ловато

Деми Ловато започнала да се сблъсква с депресия на 7-годишна възраст. Тя имала много трудни моменти, но не се срамува да говори за това в интервюта, защото понякога проблемът може да бъде "много, много сериозен".

В момента тя разчита на близкия си кръг от хора и изкуството си, за да ѝ помагат да преодолее депресията. Чрез своите албуми тя споделя това, което е наистина важно за нея.

Нейното основно послание към хората е да не се отказват и да продължат да се борят за по-добър живот: "Животът е на приливи и отливи. И точно както щастието може да бъде мимолетно, тъгата също е такава. Така че трябва да се придържаме към това и просто трябва да продължим да се борим.”

5. Кристен Бел

Кристен Бел се опитва да предаде идеята, че не трябва да позволявате на депресията да тлее. В момента, в който почувствате, че идва, трябва да действате, защото тя знае колко дълбоко може да стигне, когато не правите нищо и просто се борите.

За да се справи с това чувство, тя ходи на терапия и приема лекарства. Но едва сега се убеждава, че не трябва да се мълчи, когато става дума за депресия.

"За мен е важно да бъда откровена за това, така че хората в подобна ситуация да могат да осъзнаят, че не са безполезни."

Кристен е убедена, че всеки има какво да предложи на този свят и не трябва да се чувства сам, защото много от нас могат да изпитат тежки душевни терзания. Просто бъдете наясно с това и не го отричайте.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay