Секс по време на бременност? О, да!

Дори да се наложи да пренебрегнете вагиналния секс, има други начини да си доставите удоволствие

Едва ли има бъдеща майка, която да не си задава въпросите "Мога ли да правя секс, докато съм бременна?" и "Ще навредя ли на бебето?".

Сексът е важна част в живота на всяка двойка, все пак и бебетата не ги носят щъркели. Ако бременността върви нормално, не би трябвало да има никакви опасения от страна на бъдещите родители.

Няма как да нараните физически бебето, мили майки - мехурът го предпазва от всякакви външни намеси. По-скоро бихте му навредили с лошите мисли, които ви се въртят в главата, отколкото със самия акт.

Това не означава, че трябва да пренебрегнете и консултациите, които ви дава водещият бременността гинеколог. Има някои случаи, в които не се препоръчва секс.

Секс по време на бременност? О, да!Thinkstock/Guliver

Една от възможните причини за това е, ако имате скъсяване на шийката. При нея рискът от преждевременно раждане е голям. Ако има установено скъсяване с над 30%, половият контакт е забранен. Наличието на кървене, както и на плацента превия, също са противопоказни.

След като сме отметнали някои от гинекологичните проблеми, идва ред на онези, които са единствено в главите на родителите. С увеличаването на корема доста майки се чувстват непривлекателни за своята половинка. По този начин обаче се натоварват психически, а и губят желанието си изцяло, което може да се запази и няколко месеца след раждането.

При други обаче мисълта за секс е натрапчива. Оралният секс не може да навреди нито на вас, нито на вашето бебе и по принцип често се препоръчва като едно добро решение на проблема, особено когато вагиналният секс е много рисков. Тези бременни не смятат за грозни, а напротив, нарастването на гърдите, както и отсъствието на месечен цикъл, ги кара да се чувстват похотливи и доста привлекателни.

Секс по време на бременност? О, да!Thinkstock/Guliver

Тези бременни изглеждат щастливи и сияещи, при тях липсва мисълта дали мъжът им ги желае, както и депресията от излишните килограми. При някои жени обаче могат да се появят спазми по време и след половия акт. Това няма да навреди на бебето, просто ще се появи дискомфорт.

Има случаи, в които плодът може да порита малко след достигане на оргазъм, то е заради учестената сърдечна дейност, а не защото знае какво става или пък е почувствало болка.

При тези двойки, които смятат, че времето на бременност не е време за секс, могат да се насочат към експериментиране и развиване на нови начини за постигане на удоволствие и правене на любов. Учейки се да си доставят наслада без проникване, може само да подобрят сексуалния си живот.

Оралният секс не може да навреди нито на вас, нито на вашето бебе и по принцип често се препоръчва като едно добро решение на проблема, особено когато вагиналният секс е много рисков. Експериментирайте и се наслаждавайте на бременността, дами!

За още съвети на тема "Бременност" станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.10
Фанка Василева 06.03.2014|17:43
Нищо не може да се случи, освен да ви помогне да получите контракция.
9
vanya vaseva 06.03.2014|17:12
8
viki todorova 05.03.2014|07:37
Всеки сам преценя, то си е и до нагласа .
7
Ceca V 04.03.2014|16:58
Ако няма някакви изрични предписания да се избягва, тъй като има и такива моменти с проблемни бременностти и прочие, то дори е добре, все пак и през този период си имаме нужди.
6
кученцето пиджи 04.03.2014|16:35
Секса не трябва да спира .
5
desislawa pawlewa 04.03.2014|16:07
всеки сам си го чувства
4
Пламена Христова 04.03.2014|15:44
В последният месец някой лекари препоръчват да се прави, често за да се предизвика раждането, ако закъснява.
3
Svetlozara Halacheva 04.03.2014|14:03
така е, 9 месеца не са безкрайно време, ако има проблем и не бива да се прави секс няма нужда да се прави на голям истеричен въпрос, мъжът е нормално да приеме нещата вместо да драматизира.
2
Вяра Петрова 04.03.2014|13:23
честно да ви кажа, когато бях бременна,тези 9 месеца сякаш си минаха и без моите тревоги и паники по въпроса, никой не е умрял, ако не прави секс 9 месеца.
1
rozalij gencheva 04.03.2014|08:41
И все пак бъдете внимателни..
Блондинка се обажда на компютърен специалист. Има проблем с компютъра си. - Ало! Имам проблем с компютъра. Пише ми на монитора, че не ми разпознава принтера. -И Вие какво направихте? Ами обърнах...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Приятелството след любовта би ме унижило. Настаняването на една силна страст в малко симпатично...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти