Сeкс въпрос в петък: Мъжете гледат порно, жените четат романтика. Защо?

Сeкс въпрос в петък: Мъжете гледат порно, жените четат романтика. Защо?

Всеки петък ще повдигаме интересни въпроси за секса. Темите табу трябва да бъдат разбити и е време да си поговорим по женски... Тази седмица говорим за порно или романтика предпочитат мъжете и жените и защо.

Ние жените, когато срещнем мъж, който ни интригува, искаме да го опознаем и разберем по-добре.

Станаваме детективи, опитвайки се да определим дали той е подходящ за нас. Отдаден, грижовен? Емпатичен? Той оценява ли ме? Влюбен ли е в мен или бях просто мимолетна фантазия?

В крайна сметка научаваме, че тази динамика – мъжете търсят секс, а жените търсят отговори – не е необичайна. Дори се отразява в еротиката, която търсим.

Неотдавнашен материал в Wall Street Journal от Оги Огас казва, че мъжете търсят в интернет двуминутни клипове, които са изцяло с голота и секс.

Женската еротика е по-скоро като детективски роман, който се среща с романтика и отнема часове за четене и смилане. (Броят на жените, които четат романтика, и мъжете, които гледат онлайн порно, е приблизително еднакъв. И имайте предвид, че един на всеки 10 мъже се интересуват от романтика, докато една на 10 жени гледа порно клипове.)

Интересът на мъжете е прост, неусложнен. Но жените е по-вероятно да искат истории, ориентирани към характера, които разкриват природата на любовника. Сексът не е заради себе си, нито с безлични непознати.

Както отбелязва Огас, женският кортекс е силно развит и умело проучва всички налични доказателства – социални, емоционални и физически, донякъде съзнателно, но до голяма степен не. Всичко това води до общо усещане за благосклонност или подозрение: Той отдаден и мил ли е? Той добър ли е? Играч? Само ако детективската работа доведе до печат на одобрение, физическата и психологическата възбуда ще се обединят.

Желанието на мъжете е оприличено на превключвател за включване/изключване, докато на жените - на сложна платка.

Защо? Кой знае? Някои ще посочат еволюционната психология: за да се възпроизвеждат най-добре, жените се нуждаят от мъж, който ще остане наоколо и ще подкрепя децата им с ресурси. Така че жените трябва да бъдат внимателни, придирчиви. Но мъжете (имащи голямо количество сперматозоиди) най-добре се възпроизвеждат, като неволно разпространяват своето семе. Това е популярна теория, но имаме съмнения, тъй като жените в някои култури се държат много като нашия сексуален стереотип за мъже. Американски индианци преди европейския контакт, например.

Жените също са по-склонни да зависят от мъжете финансово, защото е по-вероятно да останат вкъщи на пълен работен ден с деца. Той надежден ли е? Може ли да запази работата си? Ако мъжете напуснат, жените в нашето общество носят цялата финансова отговорност за децата.

И разбира се, жените са отгледани на диета на принцеси на Дисни, живеещи щастливо с единствената си истинска любов. Може да има ефект? Какво мислите?

Междувременно, тъй като мъжете са бомбардирани със сексуално съдържание и провокативни жени, те започват да виждат телата на жените като обекти, които са свързани изцяло със секс, с части от тялото на жените като сексуални сигнали. Оттук и простият отговор на поглед-възбуда. (Изненадващо, фетишът на гърдите изглежда е научен, а не естествен.)

Въпреки това момчетата стават по-романтични. Така че макар да има причини, поради които жените са по-склонни да четат любовни романи, а мъжете са по-склонни да гледат двуминутни порно клипове, в реалния живот има малко повече неща, които ни събират.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay