Великобритания стимулира карането на велосипеди

Можете ли да карате колело?

Във Великобритания само едно на десет деца на възраст между пет и седем години може да кара колело, пише сайтът loughboroughecho.net. По тази причина Правителството на страната подема инициатива, с която да промени данните от статистиката.

 

Освен че умението за каране на велосипед е полезно, то дава на децата увереност, когато се движат самостоятелно. Тази увереност след това се отразява и на шофирането им. Целта на новата инициатива е всяко дете да получи шанса да се научи да кара колело. Това трябва да се случи преди завършване на начално училище.

 

Осъществяването на похвалната идея вече тече в няколко парка в страната, където на деца на всякаква възраст се дава възможност да се научат да управляват велосипед. Организаторите на инициативата са поставили минимален възрастов праг от две години. Най-малките желаещи се учат на специални шарени колела без педали.

 

"Карането на колело изисква умение да се пази равновесие. Точно заради това сме измислили много забавни игри, които да улеснят малчуганите и да ги накарат да се чувстват по-уверени, когато са на две колела. Когато добият нужните умения и увереност, ще им бъдат дадени стандартни колела с педали.", обясняват организаторите.

 

Би било добре подобни инициативи да бъдат за пример за България, където "културата на две колела" вече заема значителни позиции сред младите. За да бъде успешна една такава идея обаче, ще бъде нужно значително разширяване на мрежата от велоалеи в страната.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти