Правилата на успешната домашна тренировка

Съвети, които ще ви мотивират за ефективна тренировка в домашни условия

През предстоящите студени дни възможностите за тренировка навън или във фитнес залата ще стават все по-малко, а условията – все по-неблагоприятни. Ето защо трябва да сте подготвени да превърнете дома си в най-доброто място за спортуване.

Това обаче може да се превърне в трудна задача, имайки предвид множеството изкушения, дебнещи вкъщи – хладилник, телевизор, компютър, диван. Тук на помощ идват нашите колеги от Sportuvai.bg, които ще ви дадат няколко насоки как да поддържате мотивацията си за домашна тренировка и как неусетно да постигнете зашеметяващи резултати.

Купете си кантар
Така ще следите прогреса (или регреса) си. Виждайки напредъка си, ще се вдъхновите за още по-големи домашни фитнес постижения. Ако пък не сте доволни от цифрите на кантара, то това ще ви послужи като причина да станете от удобното кресло и  веднага да започнете с коремните преси.

Поканете гости за фитнес следобед вкъщи
Вместо на чаша кафе и бисквити поканете приятелките си на следобедна тренировка. При избора си на посетители на този специален "фитнес салон" се спирайте на личности със спортна натура, от които може да взимате пример.

Съсредоточете се върху една задача
Това, че сте си вкъщи, не означава, че може да жонглирате между спортуването и домакинските задължения. Ако правите лицеви опори и същевременно се тревожите дали яденето няма да загори, със сигурност няма да се насладите на пълноценна тренировка. Фокусирайте се върху едно задължение и вложете цялата си енергия в него, за да го свършите добре.

Ако трудно балансирате между тренировката и ежедневните задължения, по-добре се спрете на кратка, но интензивна програма, на която изцяло може да се посветите, отколкото на разточителна тренировка, преминаваща в притичване до кухнята и подвикване по непослушните деца.

Правилата на успешната домашна тренировкаThinkstock/Guliver
Визуализирайте целите си
Поставете надписи в дома си, които да ви напомнят към какво се стремите. Вдъхновяващи съобщения на телефона или снимки на мечтаното звездно тяло, което искате да притежавате също биха ви мотивирали да зарежете любимия сериал и да се отдадете на каузата "красиво и здраво тяло".

Споделете напредъка си
В социалните мрежи има много групи на отслабващи ентусиасти, споделящи постиженията си по пътя към трансформацията. От тях може да черпите вдъхновение, съвети и подкрепа. Постването на  снимки на вашия собствен прогрес пък ще се отрази поразително върху самочувствието ви.

Подсигурете си подходящо озвучение
Както във фитнеса, така и вкъщи музиката е важна за поддържане темпото на тренировката. Ритмичните парчета ви надъхват за още по-интензивно потене, а следователно водят и до изгаряне на повече калории. Също така слушането на музика отвлича вниманието ви от умората и дискомфорта, предизвикани от упражненията.

Още полезни статии от Sportuvai.bg:

Правилният етикет на фитнеса

Изгорете мазнините качествено и бързо

5-те тайни на хората, които са във форма

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.6
числото Фи 09.10.2013|17:19
Много хубави и полезни тренировки. и аз обичам да правя упражнения в домашна среда
5
gospoja jeleva 04.10.2013|11:40
Повече свободно време, услия, постоянство и може би режим на хранене.
4
Фани Василева 26.09.2013|16:41
Основното е да има мотивация, което е най-трудното нещо според мен.
3
Анита Кралева 26.09.2013|12:51
Това са глупости!
2
Пипа Мидълтънова 25.09.2013|16:54
Най-важното е да изберете режим, който ви пасва, да тренирате нещо, което ви допада и дава добри резултати... Така че на първо време трябва да се ескспериментира.
1
Lili Stoimenova 25.09.2013|11:30
И най-важното трябва да имате много свободно време, не е за всеки.
Блондинка се хвали на приятелката си: -Днес си купих специална поилка за морските ми свинчета. Представяш ли си? Там има едно копче, като го натиснеш и пуска вода в купичката. -Е те, морските...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти