Всичко, което трябва да знаете преди да си поставите гръдни импланти

Всичко, което трябва да знаете преди да си поставите гръдни импланти

Уголемяването на бюста съществуа от десетилетия и все повече жени лягат под ножа в името на по-обемни гръди. У нас обикновено свързваме тази процедура с попфолк жанра и Мис Плеймейт, но истината е, че няма нищо лошо в това жените да коригират това, което не харесват у себе си, стига да не пркаляват. И докато сме се нагледали на гротескни картини с прекалено уголемени бюстове и зле оперирани гърди, то все пак гръдните импланти остават един от най-търсените видове пластична хирургия от десетилетия.

Още преди да се появят силиконовите импланти, както и рисковете, които идват с тях, жените търсят начини да увеличат размера на бюста си. Това се случва още в началото на 60-те години на миналия век, когато вещества като глицерин, волски хрущял, мазнини и дори змийска отрова биват използвани, за да придадат на жените външния вид, който те искат.

Въпреки че изобретяването на силиконовите импланти определено е голяма крачка напред спрямо змийската отрова, те все още не са съвсем безпроблемни. Всъщност около 10% от жеите с гръдни импланти претърпяват разкъсване на външната силиконова обвивка на имплантите в рамките на едно десетилетие след първоначалната операция.

Всичко, което трябва да знаете преди да си поставите гръдни импланти

Трябва да имате предвид, че това не е единственото нещо, което трябва да знаете, преди да отидете до кабинета на пластичния хирург.

Направете подробно собствено проучване. Преди всичко трябва да сте наясно какво точно искате. Трите най-важни неща, които трябва да включите в изследването си, са какъв тип имплант желаете, какъв размер е най-подходящ за вашата рамка и възможни белези, които могат да останат след интервенцията.

Не всички гръдни импланти са еднакви. Според специалистите, имате две възможности: физиологичен разтвор или силиконов гел. Въпреки че силиконът изглежда и се усеща повече като естествени гърди, рискувате да изтече и да причини твърди бучки. Физиологичният разтвор е по-безопасен, защото ако обвивката се спука, физиологичният разтвор естествено се абсорбира в тялото, без да оставя бучки и деформирани гърди.

Що се отнася до правилния размер – въпреки че гигантските гърди с вид на плажна топка от минали десетилетия вече се считат за остарели, в крайна сметка решението е ваше.  Белези зависят от вида на разреза, който хирургът използва: трансаксиларно, инфрамамарно, ареоларно и трансумбиликално уголемяване на гърдите (TUBA). Трансаксиларният изисква разрез под всяка мишница, инфрамамарният включва разрез под гърдата, ареоларният е, когато хирургът прави разреза на вашата ареола, а с TUBA разрезът се прави около пъпа ви. Въпреки че белезите са минимални, това не означава, че са невидими.

Цената на имплантите далеч не е ниск. Това е може би най-голямата пречка на повечето жени да се сдобият с желания рамер. У нас цифрите варират от 5 до над 10 хил. лева  в зависимост от клиниката, качеството, формата и вида на самите импланти.

Тук обаче трябва да имате прдвид, че гръдните импланти имат срок на годност и не са предназначени да бъдат поставяи за цял живот.  С други думи, те изискват поддръжка и ще трябва да бъдат сменени приблизително на всеки 10 години, а това е друга операция, която ще струва още толкова.

Всичко, което трябва да знаете преди да си поставите гръдни импланти

Трябва да вземете под внимание и престоя в болницата. Пациентите обикновено могат да се върнат на работните си места в рамките на около седмица след процедурата. Но процесът на възстановяване може да отнеме няколко седмици и много хирурзи препоръчват да носите спортен сутиен 24/7 за около три месеца. Времето за възстановяване обаче е различно за всеки.

Пластичната хирургия е лично решение, но също така не е нещо, което да правите по прищявка. Помислете много добре как ще се чувствате, как ще изглеждате и дали можете да понесете процесът на възстановяване, преди да се подложите на интервенцията.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay