Секси и уверена походка на високи токчета

За да се сдобиете с такава, трябва глезените ви да бъдат здрави

Секси и уверена походка на високи токчета

Уверената походка на токчета е стабилната. Няма нищо сексапилно в поклащането, нито в заемане на странни пози в опит да се запази равновесие.

Независимо дали бягате, скачате, танцувате, или си изкарвате прехраната със седене зад бюро и тичане след градския транспорт на висок ток, вие имате нужда от мобилни и едновременно с това достатъчно устойчиви на контузии глезени.

В дисциплините, които изучават човешкото движение, тази устойчивост се нарича "динамична стабилност". Противоречиво на пръв поглед, понятието служи да дефинира способността на ставата (в този случай - глезена) да запази равновесие в отговор на смущения от външен характер.

С други думи, това е умението му да съхрани определена безопасна позиция в условията на движение. Това умение зависи от неща като като стегнатост и здравина на мускулите и сухожилията, но и от невромоторни механизми като рефлекси и волеви контрол.

Упражнението, което ще ви покажем след малко, служи да подобри всички горепосочени качества и освен това разполага с потенциала да ви докара сериозна доза смях първите няколко пъти. Защото, дайте да си го признаем, изглежда нелепо за хора на вашата възраст. Стига да не сте на 12... 

За демонстрацията трябва да благодарим на Джил Милър, която е създател на системата Yoga Tune Up и определено има какво още да ви покаже в YouTube канала си. На Fitwell.bg може да благодарите във facebook, ако смятате, че този материал си е заслужавал отделеното време.

Още добро можете да направите на глезените си, прочитайки:

Мобилизирайте глезените!

Азбучна тренировка

Баланс за вас

(М)Истерията на високия ток

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.23
marieta georgievich 13.11.2013|15:48
Браво, аз така и не успях, а и не искам защото постоянно бързам за някъде.
22
Marti Aleksieva 11.11.2013|16:59
Доста трудно е така и не успях да се науча, а много искам.
21
Marti Aleksieva 01.11.2013|16:13
Ходенето на токчета си е цяло изкуство и е трудно. :)
20
vili kula 31.10.2013|14:08
беше ми доста трудно да се науча да ходя, но успях и се радвам.
19
marieta georgievich 29.10.2013|13:16
Много искам да нося високи обувки, но ми е много трудно.
18
gospoja jel