Бебе на борда

Когато ви предстои да пътувате с дете в самолета, подготовката е задължителна

Бебе на борда
http://blog.trekaroo.com

Отглеждането на дете е истинско предизвикателство, а в ситуации, които изискват планиране и осигуряване на сигурност, просто се нуждаете от стабилна подготовка. Тъй като знаем, че планувано или не съвсем, пътуването със самолет е често срещано изпитание в живота на родителите, решихме да ви дадем отговори на най-важните въпроси, които със сигурност сте си задавали или тепърва ще срещате в бъдеще.

 

Възрастта

Много родители се притесняват, че промяната в налягането може да увреди мозъка на детето им. Всъщност такъв риск няма, а единственото, което може да се случи, е ушите на бебето да заглъхат или да го заболят, но всичко отминава с времето. При излитане и кацане дайте биберон на малкото, а по време на полета го занимавайте с любимите играчки, за да го разсеете.

 

Храни и напитки

Внасянето на торбата с вкусотии зависи от изискванията на авиокомпанията, която сте избрали, но едно е сигурно - на борда е забранено внасянето на течности. Можете да вземете фабрично затворени бурканчета с пюре, но вероятността да ви пуснат с мляко или вода не е много висока. Въпреки това мерките за сигурност нямат общо с храната на бебето, така че за ваше улеснение просто сипете водата в непрозрачно шише и дайте възможност на охранителите да го проверят. 

 

Съвет: при избора на компания попитайте дали в самолета има специално приспособено за бебе място и дали случайно не се предлага услугата "по-ранно качване" в помощ на семействата с деца.

 

Бебешката седалка

Специализираната за вашето бебе седалка е най-безопасният и комфортен начин за неговото пътуване. Оставете масивната ѝ основа вкъщи, защото единствено меката част, върху която се закопчава колана на седалката, ще ви е нужна. Можете да я чекирате заедно с останалия багаж, но внимавайте да не се повреди. Повечето авиокомпании позволяват на родителите да държат в скута децата си, ако са по-малки от 2 години. Въпреки това ви съветваме да вземете седалката, тъй като понякога по време на турболенция бебето може да бъде неволно наранено. Още нещо - задължително проверете дали изобщо авиокомпанията позволява използването на тези седалки, защото при някои това е забранено.

 

Съвет: ако в самолета има незаети седалки, попитайте дали може да използвате една без да купувате отделен билет за бебето ви. Попитайте за това предварително. Някои компании са склонни да влязат в положение на майките и позволяват безплатното използване на свободни седалки. 

Количката за пътуване

Количката решава доста проблеми. Постоянното държане на бебето в ръце е изморително и непрепоръчително. Детската количка трябва да е сгъваема, за да може да се помести под седалката или в багажното отделение. В противен случай се чекира като товар. Проверете къде може да я чекирате и я оставете на входа преди да се качите на борда. На изхода ще си я получите обратно, когато полетът приключи. Не забравяйте да извадите всички ценни вещи, за да не се изгубят.

 

Багажът

Раницата е най-удобният вариант. Лесна е за носене и побира нужните за вас и бебето неща. Когато приготвяте ръчния багаж, обърнете внимание в кое отделение какво прибирате. Разумното разпределение спестява време.

 

Съвет: памперсите, мокрите кърпички и останалите бебешки принадлежности сложете в специална торбичка. По този начин, когато се отправяте към тоалетната, за да смените памперса, няма да носите цялата раница със себе си, а само нужното. Още нещо - инцидентите с нацапани дрехи са често срещани, така че имайте под ръка и нещо друго за обличане, за вас и за мъника.

 

Нагласата

Ако по темперамент бебето е чувствително към промени, пътуването ще бъде по-голямо предизвикателство. Ще реагира на всеки шум и ще наблюдава с интерес новите образи. Заредете се с търпение, защото любопитните мъници често убиват спокойствието.

 

Помнете, че преди всичко пътуването с вашето малко бебе е едно несравнимо преживяване. То ще се срещне с невиждани за него светове, а вие ще бъдете неговата грижовна майка-орлица, която с радост ще наблюдава срещата му с непознатото. 

28 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти