Вкусна и здравословна закуска с овесени ядки и канела

Вкусна и здравословна закуска с овесени ядки и канела
PARKER FEIERBACH

Можете да добавите най-различни неща, като ябълки, сушени плодове, банани или замразени боровинки, например. 

Необходими продукти: 

За овесените ядки:

1 с. л. масло

5 ч. овесени ядки

1 1/3 ч. орехи

1 ч. л. канела

3 ч. л. сода за хляб

1 ч. л. сол

4 1/2 ч. мляко

1/2 ч. сметана

1/2 ч. кленов сироп

2 големи яйца, разбити

2 ч. л. ванилов екстракт

За глазурата: 

120 грама крема сирене

1/3 ч. масло

1 ч. пудра захар

2 с. л. сметана 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса и напръскайте една форма за печене със спрей или я намажете с някаква мазнина. 

В една купа разбъркайте овесените ядки, орехите, канелата, содата за хляб и солта. 

В друга голяма купа сложете млякото, сметаната, кленовия сироп, яйцата, ванилията. 

Сложете сухите съставки във формата и ги залейте с мокрите. 

Разбъркайте добре. 

Печете около 40-45 минути. 

Междувременно направете глазурата: В голяма купа комбинирайте крема сиренето и маслото. Добавете пудрата захар и разбийте добре. 

Оставете овесените ядки да се охладят за около 10 минути. Нарежете на квадрати и поднесете с глазура и поръсете с печени орехи.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти