Добри дела, които можете да направите на тази Коледа

Добри дела, които можете да направите на тази Коледа
Pexels

Важно е да помагаме и да бъдем добри през цялата година, но покрай коледните празници някак по-често се сещаме да направим някакво добро дело. Може би факта, че повечето от нас харчат много пари за подаръци и храна, ни кара да се замислим, че има много хора, които не могат да си позволят дори хляб за Коледа или че има страшно много бездомни животинки, които са гладни. Или че има възрастни хора, които са самотни и нямат с кого да споделят празниците. За съжаление, има много мъка по света, но ако всеки от нас направи едно добро дело, нещата ще изглеждат една идея по-добре. Ето няколко идеи какво добро дело да направите на тази Коледа:

1. Дарете храна

Има страшно много кампании за даряване на основни хранителни продукти за хората в нужда. Купете основни продукти като брашно, захар, макарони, консерви и всякакви опаковани храни с дълга трайност и ги дарете. Има доброволци, които приемат даренията, разпределят ги, като създават пакети с различни продукти и след това ги разнасят на хората, които имат нужда от тях. Това няма да ви коства особено много- половин час пазаруване и малка сума пари. А за хората, които ще получат тази храна, това означава много.

2. Включете се в кампания за раздаване на храна на бездомните хора

Друг сериозен проблем в нашата страна, а и не само тук, е броят на хората, които нямат дом. Тези хора нямат покрив над главата си, а какво остава за топла храна, с която да заситят глада. Напоследък има все повече кампании за раздаване на топла храна на бездомните хора. Ако искате да направите нещо добро, можете да се включите в такава кампания. Още две ръце никога не са излишни при приготвянето на храната или при самото й раздаване на хората.

3. Прекарайте време с възрастните хора

Добри дела, които можете да направите на тази Коледа Pexels

В България има доста домове за възрастни хора. Хората, които са там или нямат близки, или имат близки, които не се интересуват от тях, или са в лошо здравословно състояние и няма кой да се грижи за тях. Каквато и да е историята им, едно е сигурно- самотни са. Прекарайте няколко часа на такова място. Поговорете си с възрастните хора, занесете им нещо за хапване, разходете се заедно с тях. Не можете да си представите колко ще се зарадват.

4. Посетете приют за бездомни животни

Добри дела, които можете да направите на тази Коледа Pexels

Животните са едни от най-милите и невинни същества. Те не са виновни, че са родени на улицата и си нямат собственици, които да им купуват дрешки и да ги водят на "грууминг". За разлика от хората, няма "добри" и "лоши" животни. Всички са добри и заслужават да получават любов. Отидете в някой приют, занесете храна и топли одеяла. Условията в приютите са ужасяващи и животните измръзват през зимата. Освен материалните неща, можете да подарите на животните малко внимание и любов. Това е всичко, което искат...

5. Направете дарение на дом за изоставени деца

Добри дела, които можете да направите на тази Коледа Pexels

Едно от най-тъжните неща е да нямаш родители и да нямаш възможността да получаваш тази безгранична любов и тези непрестанни грижи, които получаваме от родителите си. Подгответе подаръци за децата- дрешки, играчки, лакомства и посетете дом за изоставени деца. Поговорете си с децата, поиграйте си с тях. Ще ги направите истински щастливи.

Бъдете благодарни за всичко, което имате и винаги, когато имате възможност, помагайте на хората и животните, които имат по-малко късмет от вас!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Доктор минава на визитация. В отделението по травматология му казват: -А ето тази блондинка постъпи вчера. -Какъв е проблема? -Счупен крак. -И как го е счупила. -Взела е гребло и е събирала листа в...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Приятелството след любовта би ме унижило. Настаняването на една силна страст в малко симпатично...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти