Защо жените често си търсят доминиращи партньори?

Защо жените често си търсят доминиращи партньори?
imbd

Жените в цял свят се борят за повече власт, но някои дами все още предпочитат да имат доминиращ партньор. Изследванията твърдят, че момичетата са отгледани по такъв начин, че подсъзнателно реагират сексуално на партньор, който поема отговорност и взема всички решения. Много от нас дори не са наясно, че подсъзнателно предпочитаме да сме с мъж, който доминира над нас.

Ето защо търсенето на доминиращи партньори е по-скоро модел, отколкото избор:

1. Жените са привлечени от "лоши момчета"

Това не е стереотип, а по-скоро факт. Доминиращите мъже обикновено пият алкохол и пушат, имат татуировки и имат импулсивно поведение. Тези неща по някаква причина силно привличат жените. Това от своя страна прави "лошите момчета" доминиращи във връзките. 

2. Жените избират мъже, които могат да вземат всички решения, и за двамата

Съществува такова убеждение, че животът е по-лесен, когато някой друг взима решенията вместо вас. И поради тази същата причина, жените предпочитат да бъдат с партньори, които могат да поемат юздите и да вземат всяко решение вместо тях. След това свиквате с този модел, което ви прави напълно зависими от тях.

3. Добрите мъже просто ви се струват скучни

Повечето жени не предпочитат партньор, който обича да прави романтични разходки, като държи ръката им през цялото време. Вместо това предпочитате партньор, който има приключенски дух, някой, който прави вълнуващи неща и прави връзката ви много по-интересна.

4. Не бъркайте доминирането с агресия и насилие

Със сигурност да бъдеш доминиращия във връзката е чудесно, но понякога това може да направи човек склонен към насилие. Това не означава, че доминиращите хора не обичат, но те могат да ви обичат до степен, в която нещтата излизат извън контрол. Разберете разликата между доминирането и насилието. Ако сте принудени да правите неща против волята си, това е насилие. Ако се окажете в такава ситуация, потърсете помощ веднага.

5. Детството има по-голямо влияние върху живота ви, отколкото си мислите

В крайна сметка връзката ви е силно определена от това как сте отгледани. Единият или двамата ви родители са били или все още са доминиращи. Свикнали сте с този начин на живот и подсъзнателно търсите същите черти и в партньора си. Вашият покорен характер е даденост и в крайна сметка привличате доминиращи партньори, които да изпълнят същия модел като родителите ви. Тъй като сте били възпитани така, очаквате същото.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!


1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Приятелството след любовта би ме унижило. Настаняването на една силна страст в малко симпатично...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти