Имате поща

Пощенските картички са забравени, но вълнуващи

Пощенската кутия е място за брошурите на всички видове "маркети" от квартала. А едно време в нея пребиваваха само вестникът от абонамента и картичките от близки хора.

 

Пощенските картички са телепорт до непознати места. Чрез тях получавате послание от приятел, в което е събран духа на цял град. Кореспонденцията провокира въображението ви и си представяте какво се случва в момента някъде. На другия край на света.

 

Испанското студиo Inbox (12) се опитва да прероди тази традиция, която бе позабравена с напредъка на технологиите. Така възниква инициативата, в която са ангажирани 12 художника от цял свят. Те рисуват своята представа за града, в който живеят. Идеята е картичките да бъдат своеобразен пътеводител. И едновременно с това да зарадват някого по пощата.

 

Градовете, които са включени в проекта на студиото, са Лондон, Берлин, Мадрид, Ню Йорк, Токио. Скоро се очакват картички от Барселона и Париж. Всички до една са изключително различни от разпространените снимки - 10 бройки за 3 евро - по туристическите улици.

 

От Inbox (12) целят да възобновят онова чувство, което човек изпитва, докато човек държи в ръцете си пощенски плик и е на път да го отвори внимателно. Дават на всеки тази възможност. Само си изберете град. Срещу сумата от 10 евро, може да получите две ленти от по шест картички. Оригинални, не клиширани. И реални, не виртуални. Пет ленти от един град пък струват 37 евро.

 

Инвестицията си заслужава. На първо място усещането да получиш пощенска картичка наистина е вълнуващо. Пък и тя реално е вечна.

 

Може да поръчате своите картички от http://inbox12.blogspot.com/. Естествено, ако няма кой да ви прати лично послание на четирицифрения пощенски код.

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на компютърен специалист. Има проблем с компютъра си. - Ало! Имам проблем с компютъра. Пише ми на монитора, че не ми разпознава принтера. -И Вие какво направихте? Ами обърнах...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти