Какво се случва, когато психопатите се влюбят

Какво се случва, когато психопатите се влюбят
Pexels

Психопатията е разстройство на личността, класифицирано като антисоциално личностно разстройство. 

Около 1% от населението може да бъде определено като психопатично, показва проучване. Хората, които се смятат за психопати, се борят с изразяването на различни видове емоции, особено съпричастност, тъга и страх. Въпреки това, психолозите вярват, че могат да се влюбят като останалите хора, но начините, по които изразяват чувствата си и общуват във взаимоотношенията си, са съвсем различни.

Ето какво се случва, когато тези хора се влюбят:

1. Психопатите може да са способни да обичат друг човек

Психолозите предполагат, че има различни нива на психопатия. Ако човек не проявява тежки признаци на психопатия, е по-вероятно да се влюби. Психопатите също могат да се чувстват самотни и да имат желание да бъдат обичани. За тях обаче е трудно да формират здрави отношения поради липсата на емоционална привързаност и неспособността си да се отворят към друг човек.

2. Връзките им се основават на различни причини от традиционните

Тъй като психопатите се борят с изграждането на силни емоционални връзки и създаването на интимност във връзката, те са по-склонни да започнат взаимоотношения, които се основават на общи вярвания и отношение към света. Но партньорът им трябва да бъде внимателен: психопатите са изключително егоистични и обикновено се опитват да манипулират партньора си.

3. Психопатите имат желание да имат близки отношения, но рядко са в състояние да ги формират

Има вероятност да се провалят, когато се опитват да създадат емоционална връзка с други хора поради неспособността им да показват съпричастност и емоционална привързаност. Психопатите не могат да разчитат на други хора и често се опитват да ги използват в своя полза.

4. Психопатите не могат да оказват емоционална подкрепа на партньора си

Психолозите смятат, че психопатите не са способни да изпитват страх или страдание. И тъй като те никога не са изпитвали тези емоции, не могат да проявяват съпричастност и не могат да разбират чувствата на другите хора. Изследванията показват, че психопатите могат да се грижат за други хора, но само в случаите, когато те правят това с желание и са положили достатъчно усилия, за да се научат как да бъдат съпричастни.

5. Психопатите предпочитат краткосрочните връзки

Психопатите обикновено предпочитат краткосрочни отношения без силна емоционална привързаност. Те рядко се опитват да създадат дългосрочна връзка, която да приключи с брак. Те са по-склонни да поставят себе си на първо място и намирането на подходящ партньор е много трудно за тях.

6. Психопатите знаят как да манипулират партньора си и го правят добре

Психопатите могат лесно да разбират намеренията на хората и това ги прави перфектни манипулатори. Интересното е, че те не изпитват никаква вина, когато правят това: психопатите са егоцентрични и не се интересуват от това, което действията им могат да причинят на другите хора.

7. Тяхната любов може да бъде разрушителна

Тъй като психопатите всъщност не знаят как да общуват с хората на дълбоко ниво, романтичната връзка може да бъде разрушителна и за двамата партньори. Психопатите са по-склонни да действат импулсивно и да бъдат емоционално недостъпни, което се отразява изключително зле на партньорите им.

8. Техните чувства могат да станат по-силни с времето и отношението им може да се подобри

Добрата новина е, че психопатите могат да подобрят поведението си, когато са достатъчно мотивирани за това. Психолозите вярват, че романтиката и общуването с хора, които изразяват любов към тях, могат да ги научат да бъдат по-съпричастни към другите хора и да подобрят качеството на отношенията си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти