Как да се спасим от нашествието на насекоми у дома през лятото

Как да се спасим от нашествието на насекоми у дома през лятото
Canva

Отваряте прозореца, за да проветрите помещението и докатос е суетите, стаята е пълна с пеперуди, мушици и жужащи комари. През лятото насекомите често нахлуват в дома ни и могат да бъдат доста досадни. Ето няколко ефективни метода, които можем да използваме, за да се защитим от тези неканени посетители:

Мрежи против насекоми

Инсталирайте мрежи на прозорците и вратите, за да предотвратите влизането на насекоми във вътрешността на дома. Можете да го направите с поръчка от прфесинален монтажник на дограма или да закупите такива от някой магазин и да ги поставите сами, според инструкциите. Това е ефективен начин да осигурите свеж въздух и светлина, като същевременно се предпазвате от нахлуване на насекоми.

Спрей против насекоми

Използвайте специални спрейове против насекоми, които могат да се намерят в аптеките и супермаркетите. Те обикновено съдържат химикали, които отблъскват насекомите и предпазват от нахлуването им в дома. Преди да използвате такъв спрей, прочетете инструкциите и се уверете, че продуктът е безопасен за употреба вътре в дома.

Естествени репеленти

Можете да използвате естествени репеленти за насекоми, като например етерични масла от лавандула, чаено дърво, масло от цитронела или мента. Напоете памучен тампон с няколко капки от тези масла и го поставете в близост до прозорците или вратите.

Поддържайте дома чист

Насекомите се привличат от хранителни остатъци и органични материали. Поддържайте дома си чист и изхвърляйте боклука редовно. Не оставяйте отворена храна извън хладилника и се уверете, че съдовете с храна са добре покрити.

Поддръжка на градината

Ако имате градина, редовно я поддържайте, за да намалите количеството на насекоми около дома си. Използвайте репеленти за растения или природни методи за премахване на вредителите. Помислете за разполагане на растения, които отблъскват насекомите, като мента, босилек или лавандула, около входа на дома.

Правилно складиране на храната

Ако имате открити опаковки с храна, уверете се, че са добре затворени и складирани в плътни контейнери. Това ще намали шансовете на привличане на насекоми към тях.

Пречиствател за въздух

Използването на пречиствател за въздух може да помогне да се намали броят на насекомите вътре в дома, като задържа някои от тях във филтрите на уреда.

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay