Как да се справите с притесненията относно кариерата и заплатата ви

Как да се справите с притесненията относно кариерата и заплатата ви

Повечето разговори, които водим за работа и финанси, се съсредоточават върху това, което не правим. Други популярни теми включват: какво трябва да правим и какво бихме искали да правим. Трудно е да говорим за цели и амбиции, без да чувстваме, че това, което имаме сега - от парите в банковата ни сметка до длъжността ни - някак си липсва. Как да се потупаме по гърба за всичко, което сме постигнали, като същевременно признаваме къде бихме искали да стигнем?

Парите може да са в състояние да ни дадат възможност и свобода, но също така са нещо, което ни стресира повече от всичко друго. Какви са някои начини да не се чувстваме зле относно кариерата си и спестяванията си, докато преследваме целите си?

Не се сравнявайте с другите
Всеки върви по свой собствен път. Лесно е да видите други хора, които са успешни (финансово или по друг начин) и да се чувствате сякаш изоставате, но не се оставяйте да се тревожите или претоварвате. Вие също ще имате своя момент. Просто продължавайте да работите и да градите живота, който искате.
Разчупете леда
Най-често срещаното чувство около парите е срамът. Много от нас преминават към това, което специалистите наричат "Спиралата на срама". Много от нас са научени, че разговорите за пари са неуместни. Докато се сблъскваме с парични проблеми, нашето мълчание ни спира да задаваме въпроси и да научаваме повече. И тъй като никой не говори, вие се чувствате като истинска финансова бъркотия, която ви заравя в по-дълбок срам. Единственият начин да разбиете този срам е да говорите за него - да споделите паричните си неволи с приятелите си, семейството си, колегите си.
Изяснете целите си
Фокусът, върху който много съвременни жени се съсредоточават е изцяло върху изграждането на кариерата си, а това често превзема личния им живот и техните професионални амбиции и лични приоритети вече не се пресичат. Те са изгубили от поглед или не са преоценили първоначалните си цели. Защото парите безспорно са вплетени във всички аспекти на живота ни. За тях е важно да помислят как искат да изглежда животът им – работа, взаимоотношения, лични цели, мечти, всичко това – и да разберат ролята, която връзката им с парите играе за или срещу тяхното щастие.
Как да се справите с притесненията относно кариерата и заплатата ви
Можете да започнете, като зададете следните въпроси: Какво искам повече от живота си? Защо тези неща са важни? Какво мога да направя сега, за да продължа напред?
Научете се да разграничавате собствената си стойност от нетната си стойност
Препрограмирайте начина си на мислене, така че да не свързвате самоличността и успеха си с числото в банковата си сметка, като намерите примери за цели или постижения, които сте имали, които не са свързани с пари, прекарвайте време с хора, чиито възгледи за паричната подкрепа новия си начин на мислене.
Ако сте обсебени от парите и кариерните ви цели се основават на това, но не сте там, където искате да бъдете, може би си струва да разделите двете и да видите какво ще се случи? Да работите усилено върху нещо, което не ви служи и да се надявате на различни резултати е по-скоро като да работите упорито, отколкото да работите интелигентно.
Харчете за най-важното за вас
Начинът, по който харчите парите си е отражение на това, което е най-важно за вас. Най-голямата грешка, която правят хора и двойки, е да се сравняват с другите (семейство, приятели, колеги), без да се питат това, което наистина има значение за тях. Например, ако да имате семейство е важно за вас, съсредоточете се върху радостта, която семейството ви носи, а не върху стреса от това, че нямате най-хубавата кола, защото плащате за детска градина. И ако не сте сигурни кое е най-важното, опитайте да говорите с приятели и семейство, които имат живота, който искате. Попитайте ги върху какви цели са се съсредоточили и използвайте техния опит като начин да начертаете път напред.
0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay