Маги Сан: "Достатъчно е да съм усмихнала 10 души, за да знам, че съм си свършила работата с даден клип"

Маги Сан: "Достатъчно е да съм усмихнала 10 души, за да знам, че съм си свършила работата с даден клип"
Instagram/magisanvlog

Маги е на 27 години. Тя е родена в София. Завършва Втора немска гимназия, след което заминава за Германия, където учи Медии и комуникации. Живее там 4 години, но винаги е имала желание да се върне в България. Интересува се от кино. Мечтае да работи във филмовата индустрия. Маги е влогър и едно от най-слънчевите момичета, които сме срещали.

Прочетете какво разказа тя за влогърството, създаването на съдържание за интернет пространството, бременността и предстоящото майчинство и още много други интересни неща, пред jenite.bg...

Как се роди идеята за снимане на видеа и публикуването им в YouTube?

Ако трябва да бъда честна, първият ми YouTube канал е създаден още докато бях в гимназията. Тогава правех кратки документални филмчета, с идеята да участвам във филмови фестивали за ученици. По-късно, когато заминах за Германия, започнах YouTube канал с 3 приятелки, с идеята да си запазваме спомените от Германия във видео формат. Не сме го правили с цел популярност. В един момент те се отказаха и направих канал, заедно с други 3 приятелки – MiaSan4. Правехме видеа със студентска тематика и много хора се припознаха в тези скечове. Тези 3 приятелки също се отказаха, за което ги разбирам- това си беше моята страст. И тогава вече направих свой собствен канал – MagiSan, който съществува и до днес. Дори този канал не беше с претенции за известност, винаги съм го правила, за да развивам собствените си умения.

В едно видео споделяш, че си напуснала работата си в Списание 8. Как взе това решение и в момента само с YouTube видеата ли се занимаваш?

Списание 8 и до ден днешен заема важна част в сърцето ми, но в един момент, като всеки млад, търсещ себе си човек, си зададох въпроса "С какво искам всъщност да се занимавам и правя ли това, за което наистина горя?". Виждах, че нещото, което ми се получава с лекота и ми доставя най-голямо удоволствие, е филмовата продукция и реших да си пробвам късмета на пазара за специалисти на свободна практика.

Маги Сан: "Достатъчно е да съм усмихнала 10 души, за да знам, че съм си свършила работата с даден клип" magisanvlog

А какво мислиш за работата на свободна практика?

Когато зад теб не стои екип, цялата отговорност пада само върху теб. Работата в екип определено липсва, особено в креативната дейност. Но работата като фрийлансър дава много познания и учи на много отговорност.

Влогърството професия или хоби е за теб?

За мен влогърството се оказва нещо по средата, защото беше започнато като хоби. Но покрай популярността ми като влогър, с мен се свързаха клиенти, с които работя и днес. Това са компании, които ме откриват покрай канала ми и ми се доверяват, защото каналът ми им дава информация за мен. Иначе влогърството не бих го описала като професия за себе си. Да, доходоносно е, но никога не съм искала това да бъде професията ми. По-скоро чрез него се опитвам да развихрям своята креативност и съответно да се развивам като творец.

Ти си живяла и учила в Мюнхен в продължение на няколко години. Защо реши да се върнеш в България?

Аз винаги съм възпитавана в леко патриотичен дух. Много е хубаво човек да научи нещо в чужбина, но да "докара" опита си тук, да помагаме на нашата държава да се развива. Винаги съм знаела, че ще се върна тук. Заминах за Германия с ясната идея, че отивам там, да попия каквото мога от опита, от хората, от културата и манталитета и после да се завърна в България, за да приложа наученото тук.

Маги Сан: "Достатъчно е да съм усмихнала 10 души, за да знам, че съм си свършила работата с даден клип" Instagram/magisanvlog

Вероятно си се върнала в родината с някакви очаквания и планове. Оправдаха ли се очакванията ти и изпълни ли плановете си?

Моите очаквания не са били грандиозни. Но е редно да кажа, че аз винаги съм била подкрепяна от моите родители. Да се върнеш тук и да се реализираш до голяма степен зависи и от нагласата на хората около теб. Аз успях да се върна и да се реализирам, но всичко това се случи с помощта на моите родители.

Повечето хора смятат, че работата на влогърите е изключително лесна. Така ли е? Колко време отнема заснемането и обработването на едно видео?

Вече мога да направя един клип и за 3-4 часа. Което включва измисляне на концепция, писане на сценарий, нареждане на осветление и техника, заснемане и след това монтаж. Но става дума за 4 часа концентрирана работа. Обикновено не се случва така. Една идея зрее с дни, със седмици. Цялото това нещо е една инвестиция, трябва да имаш добра техника, мощен компютър. Но най-вече трябва инвестиция на време- да се научиш на различни техники, тоест как да заснемеш нещо и то да изглежда така, както искаш. И накрая да го монтираш. Монтажът изисква технични познания. Много хора си мислят, че става много лесно, но трябва да си "човекът- студио".

Преди месец сподели една много хубава новина- че ще ставаш майка. Мислиш ли, че ще успяваш да съчетаваш майчинството с влогърството?

Маги Сан: "Достатъчно е да съм усмихнала 10 души, за да знам, че съм си свършила работата с даден клип" Instagram/magisanvlog

Надявам се. Още преди да започна да се занимавам с YouTube, следях канала на едно американско семейство. В това семейство вече има 5 деца. Научих толкова много неща от тях и за първи път се почувствах вдъхновена за това, че някой ден ще се справя с мисията да имам семейство и да бъда майка.

Естествено, все още ни се вижда малко стряскащо това, че ще има нов член на семейството.  Притесняваме се от публичността, чудим се дали ще успяваме да поддържаме канала. Хората ще искат повече информация и за нас, и за детето. Нормално е човек да се стресне от това- да не прекрачим границата. В тези моменти си спомням колко много съм научила от това американско семейство, което споменах и от всички български влогърки, майки. Всички те са ме вдъхновили и са ме окуражили за това да вземем това решение и да предприемем тази сериозна крачка. Надявам се да успявам да съчетавам влогърството и майчинството и то с идеята да покажа реалността и да вдъхновявам хората, че няма невъзможни неща и едното не изключва другото. Аз дълго мислех, че нещата стоят така: кариера или семейство. Но не е задължително майката да бъде само майка и да се разхожда вкъщи чорлава и с анцуг. Вярвам, че можем да съчетаем всичко.

 

 

Напоследък има тенденция сред влогърките- да заснемат и публикуват видео от раждането на бебето. Какво мислиш за това и би ли го направила?

Аз съм съгласна всеки да снима каквото иска. Гледала съм дори влог от мозъчна операция. Влогърът се казва Чарлз Трипи. Не намирам нищо лошо в това човек да си споделя опита, защото не знаеш кой ще има нужда от тази информация, в този момент. Това е въпрос на личен избор- кой до къде ще си постави границата. С Дими обявихме връзката си с един скеч, в който сме на "спийддейт". Там има един лаф "След като и двамата сме влогъри, значи трябва да снимаме как се раждат децата, как ми предлагаш брак и т.н." и се съгласяваме. Не съм взела решение дали ще си снимам раждането.

 

 

Маги Сан: "Достатъчно е да съм усмихнала 10 души, за да знам, че съм си свършила работата с даден клип" Instagram/magisanvlog

Ще запознаеш ли последователите си с бебето и мислиш ли, че това ще се отрази по някакъв начин на детето в бъдеще?

Това е глобален тренд. Дори вече се проучва в университетите. Нарича се "shareanting” - родител, който споделя всичко за детето си. Доказано е, че след 10-20 години ще има криза с крадене на идентичности. Децата оставят своя отпечатък още преди раждането си. Това е въпрос, по който съм доста информирана. Със сигурност ще покажем детето онлайн, не мисля, че човек трябва да изпада в крайности, но разбира се има граници, които не бива да се преминават. Аз вярвам в прераждането на душите и се шегувам, че тази душа неслучайно е избрала семейство на влогъри. Мисля, че това е едно предизвикателство, с което това същество ще трябва да се сблъска така или иначе. Няма да го ограничаваме от социалните мрежи. 

Как се подготвяш за появата на детето? На какво залагаш- на съветите от близки, на специализирана литература или на съвети и трикове от интернет?

Аз имам много голяма разлика с брат ми и сестра ми, така че имам много ясни спомени за това как се отглежда бебе. Не съм уплашена от това, което предстои. Привърженик съм на курсове, ще ходя на курсове за кърмене, раждане, възпитание и т.н. Тепърва започвам с интензивните курсове.

Каква е тайната на успешната връзка?

Маги Сан: "Достатъчно е да съм усмихнала 10 души, за да знам, че съм си свършила работата с даден клип" Instagram/magisanvlog

Това е много сложен въпрос. Хората търсят отговора цял живот. Според мен зависи от това в какво човек вярва. Аз съм зодия Скорпион, Дими е зодия Рак. Ние сме водни зодии и при двамата нещата се случват по течението. Дори да имаме някакъв спор, някакъв проблем, много бързо оставяме нещата сами да се подредят. Разбира се и компромисите са много важни. Предполагам, че всеки човек трябва да намери баланс, в зависимост от това какви компромиси прави със себе си и с човека отсреща. Наскоро посещавах курс на тема "Хармонията в любовта" и там научно изведоха заключенията, че е въпрос на това с какво си готов да правиш компромиси, защото самото влюбване трае 2-3 години, а след това става любов. И любовта вече е избор- дали да останеш с този човек завинаги или да се влюбиш пак, съответно в друг човек. В крайна сметка всичко е въпрос на компромиси и избор.

В едно видео споделяш, че си била вегетарианка за известен период от време. Как се храниш сега и промени ли диетата си, заради бременността? Има ли нещо, което постоянно ти се яде?

Винаги съм била вегетарианка на приливи и отливи. От няколко години не съм. Но никога месото не е преобладавало в менюто ми.

От както съм бременна намалих нездравословните храни. Това е единственото нещо, което направих като избор. Иначе хапвам от всичко, не съм си наложила ограничения. Ограничих храните, които така или иначе не бива преобладават в менюто на хората.

Класиката с киселите краставички. Оказва се, че има научно обяснение за това- всички бактерии в стомаха се подновяват, за да може да се появят важните бактерии в стомаха на бебето и благодарение на киселинността се случва този обмен. Поради тази причина на бременните жени им се яде кисела храна. Това обаче важи само за естествено ферментирали храни.

Маги Сан: "Достатъчно е да съм усмихнала 10 души, за да знам, че съм си свършила работата с даден клип" magisanvlog

В канала ти няма много от т.н. "тренди" видеа от сорта на "Ям жълта храна в продължение на 24 часа", "Какво има в чантата ми" и т.н. Как измисляш темите на видеата си?

По отношение на тренди видеата, искам да спомена, че имам едно правило: искам да качвам само съдържание, което отговаря на 2 условия- да е полезно и забавно. Винаги съм била противник на такъв тип предизвикателства, в които се случва нещо глупаво. Но хората обичат сеир. Преди и аз правех предизвикателства, но никога не съм ги чувствала, така да се каже. Винаги, всяка идея минава през ситото. Това ще помогне ли на някого? Ще усмихне ли някого? Ще направи ли деня му по-свеж? Ще го обогати ли с нещо? Моят модел на работа е следния: достатъчно е да съм усмихнала 10 души, за да знам, че съм си свършила работата с даден клип. Или 5 души да са научили нещо ново, което да им е от полза. Мисля, че заради това нямам 200 хиляди абонати. Просто не ми е приоритет.

Какво послание искаш да отправиш към последователите си чрез видеата си?

Надявам се хората да успяват да научат нещо от мен или да се вдъхновяват по един или друг начин. И да се усмихват, естествено. Имало е ситуации, в които съм се чудила дали да продължа с влогърството. Винаги в такива моменти се появява някой, който ми пише, че съм му променила живота, благодарение на някое видео. В такива моменти си казвам "Явно има смисъл"... Човек не знае на кого как влияе в даден момент. Това е основната ми цел- хората да се вдъхновяват. Вярвам, че всеки може да намери послание, което му е нужно в момента.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти