Печени обезкостени пилешки бутчета

Печени обезкостени пилешки бутчета
BRANDON BALES

Печените пилешки бутчета на пръв поглед са скучни, но ако бъдат приготвени по по-специален начин, могат да бъдат много интересни и вкусни. 

Необходими продукти:

6 обезкостени пилешки бутчета

1/3 ч. зехтин

1/4 ч. соев сос

1/4 ч. горчица

2 с. л. мед

2 с. л. кафява захар

2 скилидки чесън

2 ч. л. мащерка

сол

черен пипер

1/4 ч. л. лют червен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. В голяма купа комбинирайте зехтина, соевия сос, горчицата, меда, кафявата захар, чесъна и мащерката. Подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте много добре и сложете пилешките бутчета. Оставете да се маринова за поне 30 минути. 

Сложете пилешките бутчета в една тава, върху хартия за печене. Печете до златисто. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Когато желанието и страхът са едно и също, наричаме този сън кошмар. Грегъри Дейвид Робъртс
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти