Рагу с леща и гъби

Това вкусно ястие е богато на протини и фибри, а освен това е подходящо за вегани. Ето как да го приготвите: 

Необходими продукти: 

1 с. л. зехтин 

1 малка глава лук, нарязан на ситно

2 скилидки чесън, накълцан или 1 ч. л. чесън на прах

2 големи моркова

225 гр. гъби, нарязани 

щипка червен пипер

1 ч. л. риган

1 1/2 ч. леща 

1 консерва домати

2 ч. зеленчуков бульон

1/2 ч. червено вино

3 с. л. доматено пюре 

сол и черен пипер

450 грама паста, по избор

нарязан маганоз, за сервиране 

Начин на приготвяне: 

В голяма тенджера загрейте малко масло и задушете лука. След това добавете чесъна, морковите, гъбите, червения пипер и ригана и задушете за още около 5 минути. 

Добавете лещата, доматите, зеленчуковия бульон и виното. Оставете да заври, след това намалете силата на котлона и оставете да къкри около 30-40 минути. Добавете още вода, ако е необходимо. 

Междувременно сгответе пастата, според указанията на опаковката. 

Сервирайте рагуто върху пастата и поръсете с магданоз. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се хвали на приятелката си: -Днес си купих специална поилка за морските ми свинчета. Представяш ли си? Там има едно копче, като го натиснеш и пуска вода в купичката. -Е те, морските...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти