Разликата между загуба на килограми и загуба на мазнини

Разликата между загуба на килограми и загуба на мазнини
pixabay

Когато хората се стремят да свалят килограми, обикновено искат да изгарят мазнини. В действителност, когато сваляме килограми, ние не изгаряме само мазнини, а и губим вода и мускулна маса понякога. Всъщност, цифрите, които виждаме на кантара, не разкриват цялата истина. 

Килограмите често варират. Килограмите, които показва кантара могат да бъдат различни в различните дни, дори часове. Загубата на телесни мазнини обаче е по-дълъг процес. 

Разликата между загуба на килограми и загуба на мазнини pixabay

Загубата и качването на килограми варира нагоре и надолу, загубата на телесни мазнини е по-плавен и праволинеен процес. Това се дължи на факта, че килограмите зависят от много неща, например ако пием вода и хапнем по-голяма порция, килограмите веднага се покачват и обратното- ако не сме се хранили няколко часа, тежим по-малко. Телесните мазнини от своя страна не зависят нито от храна, нито от вода. 

Така че вместо да следите прогреса си с помощта на кантара, следете начина, по който се чувствате, начина, по който ви стоят дрехите и резултатите, които постигате във фитнеса. Фокусирайте се върху изгарянето на мазнините, вместо върху свалянето на килограми, тъй като килограмите са много променливи. 

Разликата между загуба на килограми и загуба на мазнини pixabay

Ако сте в процес на борба с излишните килограми, не се доверявайте само на кантара. Ако той показва повече, това може да е вода или мускулна маса. В никакъв случай не се отказвайте и се доверявайте повече на процента телесни мазнини. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Преди Коледа две блондинки отишли в гората. Ще търсят елха за празника. Търсили, търсили. Обикаляли, обикаляли. Накрая грохнали от умора. Едната блондинка казала: -Виж какво, муцка. Омръзна ми да...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти