Рецепта за печен сом

Рецепта за печен сом
PARKER FEIERBACH

Сомът е специфична риба, но е много вкусен. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

1/4 ч. зехтин

1 ч. царевично брашно

1 с. л. подправка за риба

4 броя филе от сом

сол

черен пипер

резени лимони, за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 300 градуса. 

Сложете 2 с. л. зехтин върху хартия за печене. 

В голяма чиния сложете царевичното брашно и подправката за риба. 

Поръсете рибата със сол и черен пипер. След това я овъргаляйте в чинията с брашното. 

Наредете рибата в подготвената тава и поръсете с останалия зехтин. 

Печете до златисто, около 15 минути. 

Сервирайте с резени лимон.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се хвали на приятелката си: -Днес си купих специална поилка за морските ми свинчета. Представяш ли си? Там има едно копче, като го натиснеш и пуска вода в купичката. -Е те, морските...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти