Рецепта за пържена бамя

Рецепта за пържена бамя
TARA DONNE

Пържената бамя е най-добрият начин да се насладите на този зеленчук. Приготвена по този начин, бамята има вкусна хрупкава коричка. 

Необходими продукти:

1 1/2 ч. брашно

3/4 ч. царевично брашно

2 ч. л. сол

1/2 ч. л. чесън на прах

1/2 ч. л. червен пипер

1/2 ч. л. черен пипер

1 1/4 ч. мътеница

400 грама бамя, с отстранении стъбла и нарязана на кръгчета

олио, за пържене 

Начин на приготвяне:

Отрежете едно парче хартия за печене и сложете кухненска хартия върху нея. 

В голяма купа смесете брашното, царевичното брашно, солта, чесъна на прах, червения пипер и черния пипер. 

Изсипете мътеницата в средно голяма купа. 

Сложете част от бамята в мътеницата, трябва да се покрие добре, след това я прехвърлете в сместа с брашното. 

Повторете с останалата част. 

Загрейте олио в дълбок тиган. Добавете част от бамята и пържете около 8-10 минути, като разбърквате от време на време. Извадете готовата бамя върху приготвената хартия. Повторете с останалата част. 

Добър апетит!

Рецепта за пържена бамя TARA DONNE

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти