Севиче от сьомга

Севиче от сьомга
ERIK BERNSTEIN

Севичето е изключително лесно ястие, което представлява сурова риба или морски дарове, мариновани с цитросов сок и подправки. Най-важното условие, за да се получи вкусно севиче, е продуктите да са пресни, а не замразени. Ето как да приготвите севиче от сьомга:

Необходими продукти:

500 грама филе от сьомга

сол

1/2 глава червен лук

1/4 ч. нарязан кориандър

1 люта чушка, нарязана на ситно

1/2 авокадо

1/2 ч. л. сусамово масло

царевичен чипс, по избор

За маринатата:

Сокът от 4 лайма 

Сокът от 1 портокал 

2 скилидки чесън 

малко джинджифил, настърган

Начин на приготвяне:

Нарежете рибата на парчета и я сложете в стъклена купа. Поръсете я със сол и я сложете в хладилника. 

Нарежете половината от лука на тънко, сложете го в една купа и добавете лютата чушка и кориандъра. 

В блендера добавете останалия лук, сока от лайм, сока от портокал, чесъна, джинджифила и кориандъра. Блендирайте. 

Нарежете авокадото на кубчета и го сложете в купата със сьомгата, добавете лука, както и готовата смес от блендера. 

Разбъркайте. 

Оставете да престои около 10 минути и сервирайте с царевичен чипс. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се хвали на приятелката си: -Днес си купих специална поилка за морските ми свинчета. Представяш ли си? Там има едно копче, като го натиснеш и пуска вода в купичката. -Е те, морските...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти