15-те най-популярни видове целувки

15-те най-популярни видове целувки
pixabay

Знаете ли, че има повече от 100 вида целувки и че всеки от тях изразява различни чувства? Ето защо устните могат да разкрият много неща за характера на човека и за поведението му в отношенията. Всичко това е обяснено в книгата на Шарил Кършенбаум "Науката за целуване".

Ето какво означават 18-те най-популярни вида целувки:

 1. Френската целувка

  Френската целувка е един от най-популярните видове целувки сред двойките, тъй като е най-горещата и най-страстната от всички целувки. Не е тайна, че такава целувка се свързва с връзка, която е на върха на нейната страст - партньорите просто не могат да спрат да се наслаждават един на друг.

  Експерти твърдят, че една френска целувка е нещо като изкуство, на което всеки трябва да стане майстор

 2. Бързата целувка

  За разлика от френската целувка, бързата целувка е подходяща, когато се срещате на публично място. Затворените устни докосват само устните на партньора ви.

 3. Целувка по бузата

  Лека целувка по бузата обикновено означава "Здравей!" В някои страни тя замества ръкостискането. Ако целувката е доста дълга, тя може да доведе до по-страстни целувки в бъдеще. Най-често, с тази целувка, човек напомня на партньора си за тяхната любов.

 4. Въздушна целувка

  Кой казва, че целувката се отнася само до физически контакт? Въздушната целувка е демонстрация на вашата отдаденост и начин да разговаряте с любимия си от разстояние. Тя може също да сигнализира флирт.

 5. "Заключена" целувка

  Това е целувката, в която партньорите искат да се отдръпнат, но устните им не могат да се наситят едини на други. Чувства се така, както изглежда: нямате много време и трябва да бързате, но все пак искате да се насладите на присъствието на партньора си.

 6. Ангелска целувка

  Това е целувка, при която един от партньорите целува клепачите на любимия си, докато почиват. Това е един от най-ярките и най-нежните начини да покажете чувствата и грижите си. Освен това, това означава, че партньорите си се доверяват взаимно.

 7. Целувка по носа

  Целувката по носа или ухапването на носа е интересен начин да привлечете вниманието на партньора си, което винаги води до усмивка. Освен това, това е добър начин да се извините, без да кажете нито дума, и да забравите за всякакви наранявания.

 8. Целувка по челото

  Тя се нарича още "целувка на майката", защото показва грижа и отдаденост.

 9. Целувка по ухото

  Ухото е един от най-чувствителните органи. Но такива целувки по ушите могат да бъдат чувствителни за някои хора. Ето защо тази целувка се използва за предизвикване на смях или развеселяване на някого.

 10. Целувка на меката част на ухото

  Тази целувка е интимна, тъй като е насочена към ерогенна зона за повечето хора. Такава целувка е една от най-романтичните целувки, която често служи като прелюдия към по-страстни действия.

 11. Целувка по ръката

  Това е една от най-древните целувки, която демонстрира уважение и възхищение.

  Според старите традиции, само ако мъжът е по-възрастен от жената, може да си позволи да докосне ръката й с устните си. В други случаи мъж, който иска да целуне ръка на жена си, трябва да падне на коляно. Целувката може да бъде придружена и от комплимент.

 12. Целувка по врата

  Предната и страничната част на шията са наистина чувствителни. Ето защо двойките, които са в близки и интимни отношения предпочитат такива целувки. Понякога такава целувка е само прелюдия.

 13. Целувка с едната устна

  Това е вид целувка, когато човек "използва" само една от устните си (долната или горната). Това е целувка на щастливи хора, които наистина са влюбени и имат общи планове за бъдещето си.

 14. Ескимоска целувка

  Това не е просто целувка, а сладко изразяване на любов. В една ескимоска целувка, партньорите си разтриват носовете напред-назад един срещу друг.

  Има убеждение, че такава целувка се е появила сред хора, които са живели в студен климат. Те търкали носовете си, за да избегнат измръзване на устните си. В допълнение, в някои африкански страни такъв жест е алтернатива на ръкостискане.

 15. Вакуумна целувка

  Това е много силна целувка, която изисква много усилия и оставя след себе си приятна умора.

  Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Чини ми се, всички съдбоносни предели в човешкия живот са все така коварно неразличими. Човек...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти