7 причини, поради които хората изневеряват

7 причини, поради които хората изневеряват
unsplash

Мнозина смятат, че мъжете са по-склонни на изневяра от жените, но няма съмнение, че и двата пола са способни да изневеряват. И противно на разпространеното мнение, става ясно, че причините, които карат хората да изневеряват, почти нямат връзка с това колко секс получават във връзката си.

1. Остаряване

Мъжете са по-предразположени да търсят извънбрачна афера, ако им предстои голям юбилей, например 50 или 60. При това положение, вероятността мъжът да изневери, се увеличава с възрастта.

2. Тя знае, че е изключително привлекателна

За разлика от мъжете, жените е по-вероятно да изневерят в по-млада възраст, защото знаят, че тогава те особено привлекателни и могат да си избират ухажорите.

3. Той се чувства заплашен

Преобладаващата теория за това защо мъжете изневеряват е, че се чувстват застрашени или несигурни за своята мъжественост. Така че може да не е голяма изненада, че според проучване мъжете, които са на 100 процента финансово зависими от съпругите си, са три пъти по-предразположение да изневерят, отколкото мъжете, които живеят в домакинства, в които те осигуряват финансите .

4. Чувства се пренебрегната

Много жени изневеряват, защото не са били задоволени емоционално, Те се чувстват изоставени и самотни, не им обръщат внимание и т.н. Изневярата в подобна ситуация е непланирана"

5. Това е в тяхната природа

На някои мъже им е в кръвта да изневеряват, независимо имат ли връзка или не. Според антропологът Хелън Фишер има четири типа личности:

- Изследователят се задвижва от допамин, и затова се насочва към приключенията, вълнение и новост.

- Строителят се задвижват от серотонин, така че са склонни да бъдат по-предпазливи и самоконтролирани, тъй като ценят правилата и стабилността преди всичко.

- Директорите са задвижвани от тестостерон, което ги прави честни, уверени, настойчиви и аналитични.

- Преговарящите се задвижват от предродилния естроген, което означава, че са склонни да изпитват доверие и съпричастност.

Много вероятно е изследователите да изневерят, тъй като се отегчават доста лесно. Не помага, че могат да бъдат харизматични, умни и талантливи, което прави всичко по-лесно в изневярата. Според проучване, че 62 % от мъжете, които са изневерявали, имат мутации във вазопресин, мощен хормон, който оказва въздействие върху социалното им поведение като доверие, съпричастност и сексуална връзка при хора и други животни.

6. Те се нуждаят от подкрепа на егото

Несигурността за собствената привлекателност е движеща сила в изневярата и за мъжете, и за жените. Известно е, че хората с ниско самочувствие, са по-склонни да изневерят, защото жадуват за подкрепа и получаването ѝ от един човек не им е достатъчно. Хората като тези са по-малко склонни да напуснат връзка, в която не се чувстват добре в себе си, защото се страхуват да не останат сами и затова са по-склонни да използват изневерите като механизъм за справяне с проблема.

7. Родителите им изневеряват

Известно е, че отношенията между нашите родители влияят на собствените ни романтични връзки. Така че, ако някой често е ставал свидетел на прелюбодеянието на някой от родителите, по-вероятно е да разглежда този вид поведение като нормално. Оказва се, че тези, чиито родители са изневерявали, са два пъти по-склонни да изневерят на съпруга си.

Автор: Десислава Михалева

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Когато желанието и страхът са едно и също, наричаме този сън кошмар. Грегъри Дейвид Робъртс
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти