Това краят на кариерата на Крис Хемсуърт ли е?

Крис Хемсуърт има всичко: блестящ външен вид, успешна кариера в Холивуд, любяща съпруга и 3 очарователни деца. Но наскоро 39-годишният актьор открива нещо, което го кара да преосмисли нещата.

Крис смело реши да сподели тази новина със света и да ни напомни никога да не приемаме живота за даденост и да се възползваме максимално от всеки момент, който имаме, защото да си жив е благословия.

Той е една от най-големите звезди на днешно време

Хемсуърт започва кариерата си на 19, появявайки се в много телевизионни предавания. Но големият му пробив идва през 2011 г., когато е избран за ролята на Тор във Вселената на Marvel, герой, който е изигравал в 8 филма за десетилетие. Тази популярна роля на супергерой го издигна в Холивуд и го направи един от най-търсените актьори на своето поколение.

Хемсуърт е открил, че е изложен на по-голям риск от Алцхаймер

В последно време Хемсуърт работи върху документалните филми Limitless заедно със съпругата си Елза Патаки. Докато се подготвял за нов проект за отблъскване на естествения упадък, който идва с времето и стареенето, Крис трябвало да се подложи на няколко генетични теста, които разкрили това, което той описва като "най-големия си страх". Тестовете показвали, че той има генетична предразположеност към Алцхаймер.

Случва се само на 2-3% от населението

Всъщност неговият генетичен състав включва 2 копия на гена APOE4, получен от всеки от неговите родители, които проучвания свързват с повишен риск от болестта на Алцхаймер. Според тези проучвания 1 от 4 души носи едно копие на гена, но само 2 до 3% от населението имат и двете, какъвто е случаят с Крис. Следователно при актьора има 8 до 10 пъти по-голяма вероятност да развие Алцхаймер. 

Взима си почивка от актьорството

Въпреки че звездата на Marvel естествено бил загрижен за резултата от това изследване, той също бил наясно, че не бива да драматизира твърде много. Въпреки това, това разкритие всъщност го е накарало да види нещата в различна светлина и е повлияло на бъдещите му планове. Крис разкрива: "Това наистина предизвика нещо в мен да искам да си взема малко почивка."

Той обяснява: "Сега, когато завърша това турне, се прибирам вкъщи и ще си взема дълга почивка. Просто ще бъда с жена ми и децата." Но актьорът също така успокои феновете си, че решението му е временно и той няма да се откаже от актьорството завинаги. 

Той живее пълноценен живот

Актьорът е благодарен, че вече знае тази информация за здравето си и може да я обсъжда и да повиши осведомеността за този проблем. 

Крис е наясно колко ценен е животът и че всеки един момент, в който живеем на тази планета, заслужава да бъде оценен. Неговият съвет е: "Живейте с възможно най-голямо чувство на благодарност и любов към живота."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay