Бихте ли напуснали работa, за да имате повече време с мъжа си?

Без работа, но със съпруг

Бихте ли напуснали работa, за да имате повече време с мъжа си?

Колко време реално прекарвате със съпруга или приятеля си?

 

Между натоварения график – срещи, работа, покупки, пазар и какво ли още не – тези от нас, които имат късмета да работят го правят с ненормална скорост. Много малко време остава на края на деня, през което да комуникираме със съпруг или приятел.

 

Някои жени доброволно се отказват от работата си, за да се посветят на брака или връзката си. Интересното е, че според наблюдение извършено в САЩ, когато една бизнес дама вземе подобно решение  реакцията на хората е: или си мислят, че е болна, бременна или е имала нужда от време, за да се погрижи за възрастните си родители.

 

Мисълта, че тя напуска добре платената си работа, само за да прекарва повече време с мъжа си не е адекватно обяснение за онези, които се чудят защо човек, особено в тази икономическа криза, би се отказал от дейност, която обича.

 

Някои от анкетираните жени обаче имаха много простичка мотивация:

"Подарих си това свободно време, защото като скоро омъжена, с 2 дипломи, 29-годишна жена в Ню Йорк, която все още няма деца преориентирах приоритетите си към задълбочаването и изграждането на стабилна връзка със съпруга/приятеля ми.

 

Нейният главен приоритет е съпругът й. Как се вписва това във феминисткия, жена-професионалист идеал? Жените, които правят трудния избор смятат, че това би помогнало да заздравят брака си завинаги. Вероятно си мислят, че когато стане време да имат деца, връзката им ще е толкова здрава и силна, че ще може да удържи на трудностите, които идват с отглеждането на деца.

 

Възможно е жените, които избират дома си пред работата да получават предимно критика, защото се оказва, че брака като концепция е нещо, което остарява доста бързо напоследък. Проучването казва, че в САЩ работата е много повече на почит, отколкото е брака.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay