Трафик на жени, изнасилване и домашно насилие: Всички обвинения срещу рапъра Diddy, събрани на едно място

Трафик на жени, изнасилване и домашно насилие: Всички обвинения срещу рапъра Diddy, събрани на едно място

Рапърът Шон Комбс, известен като Diddy е засегнат от ново гражданско дело от жена, която твърди, че е била дрогирана и изнасилена от музикалния магнат и неговия бодигард Джоузеф Шърман, които също са обвинени, че са записали нападението и са го показали на други в последното от поредицата съдебни дела за сексуално поведение, които Комбс отрече.

Хронология

24 септември Талия Грейвс заведе федерално дело в Ню Йорк във вторник, твърдейки, че през 2001 г., когато е била на 25, ѝ е била предложена чаша вино от Комбс и Шърман, което я е направило "замаяна и физическа слаба", преди да загуби съзнание и да бъде изнасилена от двамата мъже я, докато ръцете ѝ били вързани на гърба.

24 септември Комбс споделя единица с опозорения бивш милиардер за криптовалути Сам Банкман-Фрайд в Metropolitan Detention Center в Бруклин, Ню Йорк, според The ​​New York Times, докато бившият крипто магнат излежава 25-годишна присъда в затвора по обвинения в заговор, измама и пране на пари, свързани със схема, която загуби няколко милиарда долара бивши клиенти, кредитори и инвеститори на FTX.

17 септември Федерален съд в Манхатън разпечатва обвиненията срещу Комбс за рекет, трафик на сексуални услуги и транспортиране с цел участие в проституция, твърдейки, че той е "злоупотребявал, заплашвал и принуждавал жени и други около него да изпълняват сексуални желания, да защитава репутацията си и да прикрива поведението си".

16 септември Комбс е арестуван в Манхатън, след като е обвинен от голямо жури.

29 май Федералните следователи може скоро да доведат обвинителите на Комбс да свидетелстват пред голямо жури и повечето ищци, които са завели дела срещу рапъра, вече са били интервюирани от следователи, казват източници пред CNN - ход, който може да означава, че прокурорите искат да повдигнат обвинения срещу някого, но без обвинения все още са подадени.

24 май Ищецът Ейприл Лампрос обвинява Комбс в съдебно дело, заведено в Ню Йорк в четвъртък, за сексуално посегателство за четири "ужасяващи сексуални контакти" между 1995 г. и 2001 г., включително три случая на изнасилване и един случай на Комбс, принуждаващ я да вземе екстази.

22 май Бившата манекенка Кристъл Маккини завежда дело във федералния съд в Манхатън, обвинявайки рапъра в дрогиране и сексуално насилие срещу нея в звукозаписното му студио в Ню Йорк през 2003 г.

19 май Каси Вентура, бившата приятелка на Комбс, говори, след като CNN получи видеоклип от 2016 г. на Комбс, който я напада в коридора на хотел, заявявайки в Instagram в четвъртък сутринта, че домашното насилие я е "сломило" и тя "винаги ще се възстановява" от миналото си… По-късно Комбс се извини за видеото.

26 февруари През февруари продуцентът Родни "Лил Род" Джоунс съди рапъра в Ню Йорк през февруари и твърди, че той е бил "подложен на нежелани аванси от сътрудници на Диди по негово ръководство" и е бил принуден да влезе в отношения със секс работници, които е наел. В набор от широко обхванати твърдения, Джоунс казва в съдебния процес, че Комбс редовно е бил домакин на "партита за сексуален трафик" с непълнолетни жени и незаконни наркотици и предполага, че ръководителите на звукозаписни компании, които са гледали на другата страна, са се облагодетелствали финансово от достъпа до знаменитости и високопоставени лица като Британският кралски принц Хари, който не е обвинен в каквото и да е нарушение или че самият той е посещавал партита (адвокатът на Комбс казва пред Los Angeles Times, че делото включва "безразсъдно изричане на имена за събития, които са чиста измислица").

6 декември Комбс е ударен с друго дело за сексуално насилие през декември, обвинявайки рапъра в дрогиране и участие в групово изнасилване на неназованата жена през 2003 г., когато обвинителят е бил на 17 години.

23 ноември Жена на име Джоуи Дикерсън-Нийл твърди в съдебно дело, че Комбс я е упоил, насилвал я е сексуално и тайно е записал нападението, докато е била студентка през 1991 г.

23 ноември Анонимен ищец обвинява Комбс и певеца-композитор Арън Хол, че са изнасилили нея и приятел през 1990 или 1991 г. след среща на събитие на MCA Records в Ню Йорк – дело, което, подобно на жалбата на Дикерсън-Нийл, е заведено малко преди изтичането на закон на Ню Йорк, който временно разрешава съдебни дела за по-стари обвинения в нападение, които обикновено са изтекли.

17 ноември Делото на Вентура за 30 милиона долара се урежда в деня след завеждането му за неразкрита сума, като Вентура каза на CNN, че е избрала "да разреши този въпрос по приятелски начин", докато адвокатът на Комбс казва, че споразумението "по никакъв начин не е признание за неправомерни действия" и не не променя отричането на обвиненията.

16 ноември Каси Вентура завежда делото срещу Комбс, като твърди, че той я е изнасилил през 2018 г. и я е подложил на дългогодишна насилствена връзка, включваща физическо насилие и неговото твърдение за "пълен контрол" върху нейния личен и професионален живот.

Комбс отрече всички обвинения срещу него, като неговите адвокати характеризират някои от съдебните дела и обвиненията в тях пред Forbes като грабежи на пари, "неоснователни" или "отвратителни".

Предстоящ документален сериал

Продуцентът Къртис Джаксън, известен като 50 Cent каза във вторник, че Netflix е спечелил "война за наддаване" за документални сериали за поредицата от неотдавнашни обвинения в злоупотреба, изнасилване и сексуален трафик срещу Комбс. Джаксън потвърди в туит във вторник, че стриймърът е купил сериала G-Unit Film & Television за Комбс, който за първи път е започнал да дразни през декември, добавяйки, че "ако продължават да излизат повече жертви, ще имам нужда от още епизоди". Приходите от филма отиват за жертвите на сексуално насилие, каза Джексън през ноември.

Комбс публикува в Instagram през май, за да се извини за "отвратителното" си поведение във видеото от камерата за наблюдение, което го показва как хваща, влачи и рита Каси през 2016 г. Видеото изглежда подкрепя голяма част от твърденията, направени от Вентура в съдебния ѝ процес през ноември, който адвокат за Комбс, наречено "обидно и възмутително" по това време.

Окръжната прокуратура на Лос Анджелис нарече видеото "изключително обезпокоително" и "трудно за гледане", но каза, че няма да бъдат повдигнати обвинения, тъй като очевидното нападение се е случило извън статуята на давността в Калифорния. В извинителното си видео Комбс каза, че събитията са се случили в "един от най-мрачните периоди" от живота му и каза, че "наистина съжалява" за поведението си. Мередит Файретог, един от адвокатите на Вентура, по-късно заклейми извинението като неискрено в изявление и каза, че това е "повече за него самия, отколкото за многото хора, които е наранил". В делото на Вентура през ноември тя обвини Комбс, че е платил на хотела, в който е заснето видеото за наблюдение, 50 000 долара за записа.

Източник: Forbes

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay