Как да се подготвите и как да се държите на интервю за работа

Как да се подготвите и как да се държите на интервю за работа
Pexels

Така, преминали сте етапите на разглеждане на документите и сте си уговорили интервю за мечтаната позиция. Честито! Но трудната част още не е приключила. Трябва да се справите добре и на самото интервю. Има много неща, които трябва да обмислите- какви въпроси ще ви зададат, какво ще облечете и т.н. Важно е да сте сигурни в себе си и да не попречите интервюто да застане между вас и мечтаната работа. Ако сте подготвени, мотивирани и уверени ще сте много по-близо до успеха. Ето няколко прости съвета за това как да се подготвите и как да се държите на интервю за работа:

1. Направете проучване

Научете колкото можете повече за компанията, за която ще работите, каква ще е вашата роля и кой ще ви интервюира. Ще се почувствате много по-уверени, след като изградите здрава основа от знания.

2. Разгледайте CV-то и мотивационното си писмо 

Все пак тези документи са ви осигурили това интервю. Интервюиращият може да зададе въпроси по автобиографията ви и е добре да сте я прегледали преди това. 

3. Упражнявайте въпроси и отговори

Съществуват редица начини, по които можете да направите това: можете да потърсите въпроси и отговори в интернет или да разиграете интервю за работа с приятел. Така или иначе, е хубаво да очаквате какво биха ви попитали и да имате подготвени силни отговори.

4. Проверете маршрута

Важно е да знаете как да се държите на самото интервю, но е важно и да знаете как да стигнете до там. Проверете маршрута, за да знаете как и за колко време ще стигнете до мястото. 

5. Подгответе дрехите си

Да, трябва да носите нещо подходящо, но най-важното е как самите вие ще се чувствате в тези дрехи. Трябва да се чувствате уверени. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти