Фондация "Стъпка за невидимите деца на България" организира благотворително събитие

Световният ден за информираност за аутизма

Фондация "Стъпка за невидимите деца на България" организира благотворително събитие

На 2 април ще има няколко прояви по повод Световният ден за информираност за аутизма, научихме от фондация "Стъпка за невидимите деца на България".

 

В страната ни има 20 000 деца с аутизъм, а едно на 150 деца се ражда с това заболяване. Аутизмът всъщност не е болест, а състояние. За него няма скъпо струващи операции. Няма увредена тъкан, различна е само структурата на мозъка.

 

Аутизмът е нещо, което всички ние носим в себе си и само емоционалната ни интелигентност ни помага да се справяме адекватно в стресови ситуации. При децата с аутизъм, емоционалната интелигентност може да се се изгражда с помощта на много терапии, любов, приемане.

 

Събитието ще започне в 10.00 ч. в Борисовата градина, където родители на деца с аутизъм, техни приятели и близки, както и всички, които искат да ги подкрепят, ще се съберат. От 11.00 до 14.00 ч. на сцената в парка ще има концерт с благотворително участие на известни български изпълнители - Део, Графа, Дидо от "Д2", Милена Славова, Тома, Любо от "Те", Орлин от "Каффе" и Устата.

 

Фондацията организира и изложба съвместно с арт галерия "Руакана". Всяка първа седмица на месеца в галерията на ул. "Мальовица" 1 ще е отворена в подкрепа на болните от аутизъм. Там ще бъдат изложени творби на аутисти и техни близки, както и на художници, от страната, които подкрепят каузата. Приходите от събитията ще се използват за създаване на фонд за терапия на заболяването.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти